Publicitat
Publicitat

L'associació Untikesken es reactiva amb un cinefòrum

Dissabte al vespre es projecta la pel·lícula "Àgora" d'Alejandro Amenabar, en el marc del Triumvirat Mediterrani i com a estrena de Festival Peplum, iniciativa de l'associació Untikesken, que es reactiva amb aquest cicle.

Untikesken és la paraula d'origen ibèric que rebia la seca que hi havia hagut a Empúries. I és també el nom de l'associació cultural sense ànim de lucre fundada l'any 2008 i que ara fa més de cinc anys que estava aturada. El cap de setmana vinent, aprofitant la celebració del Triumvirat Mediterrà, es reactiva amb l'estrena del Festival Peplum, un cicle de cinema inspirat en el passat clàssic.

La primera pel·lícula serà "Àgora" d'Alejandro Amenábar. Dissabte, a dos quarts de vuit, a plaça Víctor Català. Comptarà amb introducció filmogràfica d'Àngel Quintana, catedràtic d'hist`roia i teoria del cinema de la Universitat de Griona; l les explicacions d'història i arqueologia de Joaquim Tremoleda, arqueòleg del MAC-Empúries.

La fundació d'Untikesken l'any 2008 no va ser casual. Aquell any es commemorava el centenari de l'inici de les excavacions arqueològiques a Empúries. El seu objectiu és organitzar activitats de recerca i difusió del conjunt emporità, des d'una òptica local escalenca. 

La represa compta amb moltes idees i projectes que s'han d'anar concretant.

De moment, però, cinema. Dissabte, dos quarts de vuit a la plaça Víctor Català. Cal reserva prèvia.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar