Publicitat
Publicitat

L'Alfolí Museu de l'Escala opta a ser el millor museu d'Europa

Dijous vinent es fa el lliurrament que distingeix el que serà escollit el millor museu d'Europa. Un dels candidats és l'Alfolí de la Sal. Es demana visualitzar el video promocional quantes més vegades millor per tenir més opcions.

Anunci 0s

Són imatges del vídeo promocional que ha presentat el Museu de l'Escala - Alfolí de la Sal, a la candidatura. El proper dijous 6 de maig a les cinc de la tarda tindrà lloc la cerimònia de lliurament del premi al millor museu europeu dels anys 2020 i 2021. Per a participar-hi tots els museus han hagut d’elaborar un video de 5 minuts en anglès presentant el museu i les activitats més importants que desenvolupa. En el video presentat des del MASLE, s’hi han inclòs imatges de les exposicions de l’Alfolí, del Museu de l’Anxova i de la Sal i de la Casa de Pescadors, així com de la Festa de la Sal, candidata a la llista de patrimoni inmaterial de la UNESCO. 

A causa de la pandèmia, la cerimònia, que havia de tenir lloc de manera presencial a Cardiff, al Regne Unit el maig de 2020, s’ha hagut de posposar i finalment es farà en format 'on line', agrupant els 66 museus nominats el 2020 i els 22 museus nominats el 2021. La cerimònia será seguida des del Museu de l’Anxova i de la Sal pel regidor de Patrimoni, Martí Guinart, la directora, Lurdes Boix i tot l’equip del museu. Igualment s’ha decidit des de l’organització fer-la pública i tothom qui ho desitgi la podrá seguir al lloc web: www.europeanforum.museum

Aquest guardó l’otorga l’European Museum Forum, organització capdavantera a Europa que té per objectiu donar a conèixer els nous museus europeus i que fa 40 anys que treballa en aquesta missió. Aquest és el guardó museístic més prestigiós d’Europa i és una ocasió important per promoure enfocaments innovadors en el sector dels museus a tot el continent. Cal destacar que no només inclou els museus dels estats que conformen l’Unió Europea, sinó que per aquest guardó competeixen estats d’arreu del continent. 

Recordem que el 2020 només es varen nominar tres museus de l’estat espanyol, entre ells l’Alfolí de la Sal-Museu de l’Escala. La restauració i museïtzació de l'Alfolí de la Sal com a Museu de l'Escala ja va obtenir l'any 2018 el premi de l’Associació de Museòlegs de Catalunya en l'apartat de projectes de creació o reforma integral de museus i equipaments patrimonials. 

Des del MASLE, es demana la col·laboració de tots, donar el màxim de visualitzacions al vídeo, ja que com més en tingui, en més bona posició estarà la candidatura escalenca. © 2021 canal10.cat - Avís legal - Contactar