Publicitat
Publicitat

Tornen les jornades 'De l'aula a la taula', pels alumnes de l'Institut

Els alumnes de 3r d'ESO de l'Institut El Pedró participen a les jornades 'De l'aula a la taula' que es fan al Maram. Apendran com incloure el peix blau, pescat a l'Escala, en una dieta saludable a través d'un show cooking a càrrec  del xef del Mas Concas, Francesc Prat. 

Un any més els alumnes de 3r d'ESO de l'Institut El Pedró de l'Escala, participen a les jornades gastronòmiques 'De l'aula a la taula'. Els tallers, que compten amb el suport del Dipsalut i amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala tenen lloc al Centre d'Interpretació del Peix, el Maram, i s'allargaran fins el dia 6 de maig. Es tracta de sessions de teoria i pràctica per ensenyar hàbits alimentaris saludables als joves de l'institut i apropar-los al consum del peix. Més concretament, del peix blau, que és el tipus de peix que es pesca a l'Escala. 

Des del 2014 que es celebren aquestes jornades de forma ininterrompuda, només, s'han deixat de fer l'any passat a causa de la pandèmia del coronavirus. Però enguany, s'ha adaptat i s'ha fet petites modificacions, per tal de poder realitzar-les amb seguretat. Es fa durant més dies, amb grups reduïts i bombolla. Els tallers s'han dividit en dues parts.

La 2na part dels tallers, és, sense dubte, la més atractiva pels alumnes. En aquesta ocasió, el cuiner del Restaurant Mas Concas, de Cinc de Claus, els ha ofert un show cooking on han après a cuinar 3 tipus de peix. Una sardina en escabetx, una tempura d'anxova i un ravioli de ventresca de tonyina. 

Els alumnes han pogut tastar els aliments i també ajudar al xef a cuinar-los. Aquest any, però, ho han hagut de fer en petits grups. 

Primer, uns han netejat les anxoves i hi han posat un xic de sal perquè el peix agafi una mica de consistència. 

Després, se'ls ha ensenyat com preparar la massa per fer la tempura. I per grups de 4 han pogut apropar-se a conèixer el secret del xef perquè una tempura quedi ben fregida. 

Finalment, calia amplatar-ho i tastar-ho. 

Mentre, uns altres alumnes, han preparat la massa per poder fer els raviolis de tonyina. 

El peix és un producte molt saludable, amb moltes proteïnes i vitamines. Un dels problemes que es troben les famílies és la dificultat d'introduir-lo a la dieta familiar. Els joves saben la importància de consumir peix diversos cops a la setmana i tots acaben satisfets amb els consells i el taller de cuina de l'aula a la taula.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar