Publicitat
Publicitat

L'Escala ja pot rebre visitants de tot Catalunya

A partir d'avui, s'aixeca el confinament comarcal a Catalunya. És el primer pas de la desescalada de les restriccions per controlar la quarta onada del coronavirus. També es recupera la presencialitat total als cursos de batxillerat i als cicles formatius. 

L'Escala ja pot rebre visitants de fora de l'Alt Empordà. A partir d'avui, s'aixeca el confinament comarcal de Catalunya, i es permet la mobilitat per tot el territori. A més, no està restringida a la bombolla de convivència, sinó que es permet la mobilitat amb qualsevol grup. És el primer pas de la desescalada progressiva que preveu el Procicat, davant d'un escenari on les dades epidemiològiques milloren lleugerament. 

El que no canvia, però, és la restricció de fins a 6 persones en les trobades socials, però ja no caldrà que siguin de dues bombolles diferents; a partir d'ara no hi ha limitació de bombolles. Es manté, també, l'horari d'obertura al públic dels restaurants fins a les 5 de la tarda. La novetat és que ara podran obrir els restaurants dels centres comercials. Amb tot, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ahir va avançar que el Procicat estudia permetre l'obertura de terrasses pel servei de sopar i allargar el toc de queda a les 11 de la nit. Amb tot, Sàmper no va confirmar cap d'aquestes mesures. Per tant, de moment, el toc de queda nocturn continua vigent, a partir de les deu de la nit i fins a les sis del matí.

Pel que fa al comerç, ja poden obrir les grans superficies en la seva totalitat, però mantenint un aforament del 30%, i l'horari màxim d'obertura permès és fins a les nou del vespre. I en esports, l'aforament a l'interior en competicions federatives, s'amplia al 50%. Els gimnasos se'ls permet obrir amb un aforament màxim també del 50%, sempre que acreditin la ventilació adequada, i amb cita prèvia. A les piscines, l'aforament és del 50%..

Una altra de les novetats és que es recupera la presencialitat de tots el alumnes de batxillerat i cicles formatius.

Totes aquestes mesures, són vigents des d'avui i durant 7 dies més. El Procicat les revisarà a finals d'aquesta setmana, i les renovarà o no, en funció de les dades epidemiològiques de la pandèmia. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar