Publicitat
Publicitat

Jornades d'estudi sobre escriptores i pseudònims masculins

"Noms de ploma, noms de dona?" és el lema de les jornades d'estudi de la Càtedra Víctor Català d'enguany, centrades en les escriptores i l'ús de pseudònims masculins en un context en què la dona tenia la seva presència pública molt condicionada.

Amb les jornades d'enguany, la Càtedra Víctor Català vol reflexionar sobre problemàtiques en qüestió de gènere a partir de casos concrets com el de Caterina Albert que va publicar la seva obra literària sota el pseudònim mascuí de Víctor Català. En un context en què les dones tenien condicionada la seva presència pública i les possibilitats de difusió de les seves creacions artístiques, Caterina albert va adoptar un pseudònim mascuí per construir la seva imatge pública i salvaguardar la seva independència creativa. 

Després que l'any passat no es podessin celebrar aquestes jornades a causa del confinament, enguany s'han programat per al 7 i 8 de maig a l'Alfolí de la Sal.El divendres 7 a la tarda amb dues conferències. La primera, a càrrec de la directora de la càtedra, Mita Casacuberta, amb el títol de "Víctor Català és Caterina Albert? Escriptores, pseudònims i contextos" i la segona, a càrrec de Neus Real es presenta amb el lema "De signatures i escriptores: voluntat, exigència, pragmatisme?" Al vespre, la jornada es completarà amb l'espectacle "Infanticida", de Marc Angelet, Marc Rosich, amb música de Clara Peya i interpretació de Neus Pàmies, a la Sala Polivalent.L'endemà, dissabte, a partir de les deu del matí es reprèn l'activitat a l'Alfolí de la Sal amb ponències que giraran entorn figures literàries femenines com Fred Vargas, Maria Mercè Marçal, George Sand i Patrícia Highsmith.A la tarda, es completen les jornades amb una conversa amb l'escriptora Stefanie Kremser, que moderarà Margarida Casacuberta. L'última peça serà l'espectacle "Solitud a Stromboli" amb Rosa Delor, Núria Casado, Imma Colomer i Fina Rius.

L'aforament als actes de les jornades és limitat. Cal fer inscripció prèvia a l'adreça electrònica de cvc@udg.edu. Per a la representació de La Infanticida, a més, cal adquirir l'entrada a través de inscripcions.lescala.cat al preu de 13€ anticipada i 15€ si es compra a taquilla el mateix divendres.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar