Publicitat
Publicitat

El Fluvià protagonista de les XII Jornades del CEE

Tret de sortida a les XII Jornades del Centre d'Estudis Escalencs. La presentació del llibre 'El curs del Fluvià en el tram baix segles XVI - XX' i l'exposició 'Fluvius' centren l'activitat del primer dia. Unes jornades que continuaran el maig amb presentacions de llibres, fulls d'història local i visites guiades.

Els MASLE acull un any més les Jornades del Centre d'Estudis Escalencs, enguany l'edició número dotze centrada en el riu Fluvià, El Molí de Sant Vicenç de l'Escala i la simbologia de protecció. 

Divendres va inaugurar-se l'exposició 'Fluvius' una instal·lació itinerant pensada per fer sentir al visitant un viatge al cor del riu Fluvià. Es tracta d'un projecte del realitzador audiovisual Pere Puigbert i l'artista Torrent Pagès, coproduït pel Museu de l'Anxova i de la Sal de l'Escala, l'Ecomuseu Farinera de Castelló d'Empúries, el Museu de l'Aigua de Salt i Aigua Vilajuïga. Una exposició interactiva on el visitant interactiu amb sensors que controlen elements visuals i sonors. 

  

La instal·lació es podrà veure al Museu de l'Anxova i de la Sal de l'Escala fins a l'1 de juliol, per iniciar després un viatge que la portarà a altres museus gironins. Coincidint amb la inauguració de Fluvius, també es va presentar el llibre "El curs del Fluvià en el tram baix -segles XVI-XX-, de Sant Pere Pescador a Empúries", a càrrec de Marisa Roig. En el llibre, que enceta una nova col·lecció creada per l'Arxiu Històric de l'Escala, Roig analitza tota la història del curs d'aquest riu abordant les característiques naturals del Fluvià i la història de les comunitats rurals que s'hi establiren entre elles Sant Martí d'Empúries.  

 

Una activitat que va completar-se el dissabte amb la visita guiada per conèixer el tram baix del Fluvià. La propera jornada serà el 15 de maig, es presentarà el número 105 de la revista Fulls d'història Local dedicat a la simbologia de protecció contra els mals esperits a les cases de l'Escala. Una activitat per la qual caldrà fer reserva prèvia a inscripcions.lescala.cat o al 972 77 68 15.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar