Publicitat
Publicitat

65 anys de la mort del Xaxu

Bona assistència als actes commemoratius dels 65 anys de lamort de l'Avi Xaxu. Dissabte, un concert espectacle amb entrevista inclosa al compositor; diumenge, concert-audició amb recuperació de sardanes significatives del seu extens univers creatiu.



El mític diàleg de tenora i tible de la sardana "Carícies", una de les més conegudes de l'Avi Xaxu va tornar a refialr a l'interior de la sala d'actes del CER dissabte al matí com a peça fonamental de l'espectacle "Xaxu - Diàlegs i moments vitals" estrenat dissabte al matí. El trio format per Enric Ortí (tenora), Xavi Piñol (tible) i Ivan Joanals (piano) va anar amanint l'espectacle en què un periodista interpretat pel president de l'Agrupació, Jordi Gallegos, que entrevistava el mateix Xaxu. El mestre no era present a l'escenari. En el seu lloc una guitarra, instrument amb el qual havia compartit moltes hores al llarg de la seva vida. Es van anar recorrent els moments vitals més significatius de la biografia del compositor. L'endemà, diumenge, un concert-audició ja en un format més ortodox, interpretat per la cobla El Foment del Montgrí, recorria una desena de sardanes de l'autor més prolífic i universal sortit de l'Escala. Dos actes a mode de commemoració del 65è anviersari i dels quals l'organització en fa un balanç molt positiu.

Feta aquesta commemoració, l'Agrupació ja comença a pensar ara en l'aplec de la sardana, que es celebra sempre el primer cap de setmana de juny. Els qactes previs, a partir de mitjans de maig.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar