Publicitat
Publicitat

'Fluvius' enceta les XII Jornades del Centre d'Estudis Escalencs

El muntatge audiovisual 'Fluvius' donarà el tret de sortida a les XII Jornades del centre d'Estudis Escalencs.  Consta d'un video creat per Pere Puigbert i un muntatge visual a càrrec de l'artista Torrent Pagès. S'estrena aquest vespre al MASLE.

Aquestes divendres al vespre s'estrenen les XII Jornades del Centre d’Estudis Escalencs, on el riu Fluvià hi té un protagonisme especial.Justament avui al vespre a les 7 al Museu de l'Anxova i de la Sal  obre  'Fluvius', una instal·lació audiovisual pensada per fer sentir al visitant un viatge al cor del Fluvià, i es presenta el llibre “El curs del Fluvià en el tram baix -segles XVI-XX-, de Sant Pere Pescador a Empúries”, a càrrec de Marisa Roig Simon.'Fluvius' és un projecte del realitzador audiovisual Pere Puigbert i l’artista Torrent Pagès, coproduït pel Museu de l’Anxova i de la Sal de l’Escala, l’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries, el Museu de l’Aigua de Salt i Aigua Vilajuïga.

El vídeo sorgeix d’una voluntat de vincular tecnologia i natura, creant un maridatge que convidi el visitant a deixar-se portar pel fluir de l’aigua.

La projecció interactua amb la fluïdesa de l’aigua, ja que les imatges es reflecteixen en una superfície central, creada per l’artista Torrent Pagès.

El projecte es pot visitar al MASLE fins l'1 de juliol.Les jornades també preveuen  una sortida i visita guiada per conèixer el tram baix del Fluvià el 17 d’abril, un taller de pedra seca el 19 de juny, la presentació d’un llibre dedicat al Molí de Sant Vicenç de l’Escala el 22 de maig i una conferència i presentació del número 105 de la revista Fulls d’Història Local, dedicat a l’antiga simbologia de protecció contra els mals esperits a les cases de l’Escala , que es farà el 15 de maig). 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar