Publicitat
Publicitat

El MAC Empúries acull la presentació de la novel·la Àunia

El banyolí Ivan Vera presenta al MAC Empúries la seva primera novel·la 'Àunia'. Una obra juvenil que parla sobre els anhels de llibertat d'una noia ibèrica. Una presentació que va comptar amb el filòsof Jordi Pigem, l'escriptora Núria Esponellà i l'editora d'akiara books Inês Castel-Branco.

Els jardins del MAC Empúries, van acollir la presentació d'Àunia. L'anhel de llibertat d'una noia ibèrica, primera novel·la d'Ivan Vera. Una obra que va començar a escriure l'any 2015 amb 16 anys i de la qual va presentar 12 capítols com a Treball de Recerca. Però el projecte demanava molt més.

 

La presentació d'ahir va ser la primera de moltes que ja estan programades, l'autor va voler presentar la novel·la a Empúries per un motiu molt especial. La seva protagonista descobreix Empúries en el primer viatge fora del seu poblat, per tant el llibre veu la llum per primera vegada a Empúries igual que l'Àunia. La novel·la s'ha etiquetat com a novel·la juvenil, però la veritat que el seu ventall de públic va molt més enllà, ja que és una combinació equilibrada de ficció amb fets històrics reals. 

 

'Àunia' narra la història d'una dona valenta de la tribu dels indigets, que amb només 13 anys es rebel·la contra el rol que li imposa la societat i se'n va de casa a la recerca de la llibertat. 

 

La novel·la es construeix des d'una mirada feminista, fet molt interessants perquè poques novel·les històriques parteixen d'una protagonista femenina, habitualment tenim grans herois de guerra. Fet visible en les obres més clàssiques i també a les més modernes com les de Tolkien o Martin, dos dels grans referents de Vera.

 

Després d'aquesta primera novel·la, Ivan Vera té intenció de continuar el seu viatge literari. Però la següent proposta segurament s'emmarcarà en l'època medieval.

A la presentació de la novel·la, Vera va estar acompanyat pel filòsof Jordi Pigem qui va situar al públic en el marc històric del llibre, Núria Esponellà escriptora que també ha indagat en el món Iber i comparteix molts detalls de creació amb el jove autor i Inês Castel-Branco de l'editorial Akiara Books qui va donar detalls de com va apostar pel jove banyolí i el seu llibre 'Àunia, L'anhel de llibertat d'una noia ibèrica'.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar