Publicitat
Publicitat

Comença la vacunació massiva contra la Covid a la Sala Polivalent

L'ABS de l'Escala preveu administrar 300 primeres dosis de la vacuna de Pfizer entre avui i demà. Estan citades a vacunar contra la Covid-19 les persones majors de 79 anys residents al municipi. 

Avui comença la vacunació massiva a majors de 79 anys a la Sala Polivalent. En total es preveu administrar 300 primeres dosis a les persones que formen part del grup 4. Fins ara s'ha vacunat ja a grans dependents de grau III, II i I, i pacients en el programa d'Atenció Domiciliària. Aquesta setmana, doncs, ja es posen 2nes dosis a aquest grup i primeres a les persones amb més mobilitat que poden desplaçar-se fins a la Sala Polivalent. 

Aquesta setmana, també es començarà a vacunar als consultoris locals, d'aquells municipis que depenen de l'ABS de l'Escala. La logística de la vacunació és molt complexa, i al descentralitzar el punt d'administració de les vacunes, permet fer-ho més massivament i evitar col·lapsar el CAP. 

Segons la previsió establerta, en les pròximes 2 setmanes, s'hauria d'acabar de vacunar aquest grup i poder començar amb el següent grup d'edat. A mesura que es baixi en l'escala d'edat, es podrà vacunar més massivament, en funció dels vials de Pfizer que arribin. 

La primera experiència de vacunació massiva poblacional a l’ABS l’Escala es va dur a terme la tardor passada en la campanya de la grip. En aquell moment també es va muntar un dispositiu a la sala polivalent municipal per administrar la vacuna contra la grip, però el funcionament va ser diferent ja que no calia cita prèvia.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar