Publicitat
Publicitat

Avui s'ha presentat la campanya Empordà Terra de pesca

L'Alt i el Baix Empordà s'uneixen per divulgar l'Empordà com a territori pesquer.  Una iniciativa per divulgar i fer visible la identitat pesquera del nostre litorial així com el patrimoni material i immaterial que el representa.

"Empordà Terra de Pesca", iniciativa impulsada pels consells comarcals de l'Alt i del Baix Empordà pretén fer visible la identitat pesquera de la Costa Brava i el patrimoni material i immaterial que el representa. La campanya es concreta amb l'edició de dos fulletons explicatius, un per a cada comarca, complementari un de l'altre. Per als promotors de la iniciativa, el lema "Empordà Terra de Pesca" vol posar en valor que el sector primari i la pesca son part de l'ADN empordanès i que els fulletons presentats avui volen fer-ho evident.

La iniciativa és un pas més en la línia de promocionar la marca Empordà per sobre de la divisió entre Alt i Baix Empordà, amb unitat, com ja estan fent, de fet, les confraries de pescadors.

"Empordà terra de pesca" se suma a altres recursos turístics conjunts de les dues comarques com l'Empordà Medieval, el mapa de l'Empordà o el projecte de productes de qualitat de l'Empordà, a banda d'activitats conjuntes com per exemple les visites guiades als espais naturals.La presentació d'"Empordà Terra de Pesca" s'ha fet a bord de l'embarcació Atlàntida III, de Creuers Mare Nostrum, tot recorregut el tram de costa comprès entre l'Escala i les Ïlles Medes amb presència de representants dels dos consells comarcals, de l'Ajuntament de l'Escala i del GALP Costa Brava.

Des de l'Escala, la regidora de promoció econòmica i turisme, Marta Rodeja, reivindicava la centralita de l'Escala, a cavall entre l'Alt i el Baix Empordà.

Els llibrets presentats avui identifiquen punts d'interès que, basats en el patrimoni, poden esdevenir una base d'activitat econòmica en moments de veda o de baixa demanda i que alhore poden crear una identitat de territori pesquer a la Costa Brava i ajuin a divulgar els recursos culturals que constitueixen aquesta identitat, entesa des d'una visió transversal.

Donat l'alt volum de punts d'interès que destaquen en l'àmbit pesquer, cada comarca distribuirà el seu llibret, que es complementa amb l'homòleg de l'altra comarca. "Empordà, terra de pesca exercirà com a base des de la qual s'han de poder desplegar noves ofertes de serveis, promoure la descoberta d'espais que no formen part de les rutes més freqüentades de visita o possibilitar l'articulació amb altres iniciatives com per exemple esdeveniments gastronòmics.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar