Publicitat
Publicitat

Avui fa un any dels primers ingressos per COVID a Figueres

L'Hospital de Figueres fa balanç de la pandèmia un any després dels primeres ingressos. Entre d'altres el balanç mostra una increment de despesa que supera els dos milions i mig d'euros.

Aquest dijous 18 de març, fa exactament un any que la Fundació Salut Empordà va registrar els tres primers ingressats per positiu de Covid-19 als seus centres. Es tractava de 2 professionals i un pacient ingressat. En aquests 12 mesos, l'Hospital ha realitzat 27.471 proves diagnòstiques del virus: 23.567 PCR, 3.054 serològiques i 850 testos d'antígens.Pel que fa a l'ABS de l'Escala, l'activitat relacionada directament amb la Covid, ha suposat la realització de 20.278 visites, 2.628 PCR i 2.334 testos d'antigens. I fins a dia d'avui, s'han administrat 323 primeres dosis de la vacuna a la població major de 79 anys, grans dependents i cuidadors. 

Aquest any de pandèmia del coronavirus, ha suposat a la Fundació Salut Empordà, una despesa extra de més de 2 milions i mig d'euros, als quals, l'entitat ha pogut fer front gràcies a l'aportació extraordinària del Departament de Salut. Diners, que s'han invertit en adequació de les instal·lacions, compra de nous aparells i consum de material sanitari vinculat directament a la Covid. I és que al llarg d’aquests 12 mesos s’han impulsat diverses accions per tal d’adaptar els tres centres de la FSE a les necessitats generades en cada moment. En aquest any, l'Hospital de Figueres, el Bernat Jaume i l'ABS de l'Escala han registrat 1.316 casos, 1.098 ingressos hospitalaris i 127 defuncions. 

Pel que fa a les anomenades onades, la pressió hospitalària ha experimentat quatre pics d'ocupació, amb un parèntesi durant la segona quinzena de juny en què no hi va haver cap pacient ingressat. Pel que fa als professionals, 241 han passat la malaltia i actualment no n’hi ha cap que sigui positiu, una situació que no es produïa des del mes de juliol. En aquests moments, pràcticament tots els treballadors de l’entitat que s'han volgut vacunar han rebut ja les dues dosis corresponents. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar