Publicitat
Publicitat

Els promotors del parc eòlic Tramuntana defensen l'oportunitat del projecte

Els promotors del parc eòlic tramuntana reiteren que sense consens amb el territori difícilment tirarà endavant el projecte. Però que això no exclou que sorgeixien altres projectes.  

Si no hi ha consens amb el territori, el parc eòlic tramuntana podria tirar-se enrere. Així ho ha explicat l’enginyera Raquel Juan, membre de l’equip tècnic del projecte en una entrevista enregistrada per a Ràdio l’Escala i Canal 10 Empordà. Juan apuntava que és una prioritat que el projecte sigui de consens i que si fins ara hi ha hagut manca d’informació no ha estat per res més que perquè el projecte es troba encara en un estat embrionari. 

  

 El projecte de parc eòlic preveu la construcció, en una primera fase, de 35 aerogeneradors d’uns 250 metres d’alçada, que ocuparien una superfície d’entre 80 i 100 quilòmetres quadrats a 24 quilòmetres mar endins de la badia. En aquesta primera fase, generaria energia suficient per a abastir un 45% de la demarcació de Girona. Raquel Juan ha apuntat que tot i les dimensions d’aquest projecte, s’està treballant per minimitzar l’impacte tant visual com sobre la fauna marina. 

  

També explicava com s’està estudiant com minimitzar la línia que transportarà l’energia, intentant que la major part vagi soterrada: 

  

Raquel Juan no va voler concretar com es finançaria, més enllà del fet que optarà als ajuts europeus Nex Generation. 

Aquesta setmana ha estat el primer cop que els promotors han explicat obertament del projecte als mitjans de comunicació. 

 

La conversa íntegra amb l’enginyera Raquel Juan es podrà escoltar demà al matí dins el magazine El Més Calent a l’Aigüera i a l’apartat d’entrevistes de Canal 10.   



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar