Publicitat
Publicitat

Dilluns s'acaba el confinament comarcal

Dilluns s'aixeca el confinament comarcal i es podrà viatjar lliurament per tot el país amb la bombolla de convivència. Poden reobrir comerços en cap de setmana i es reactiven totes les competicions esportives, amb limitacions de públic.

El Procicat ha aprovat l'aixecament del confinament comarcal a partir de dilluns vinent i per un termini mínim de 14 dies, fins el 28 de març, diumenge de Rams. No és un aixecament total. I és que es puntualitza que s'aixeca només per a desplaçaments amb les bombolles de convivència. És la mesura més destacada de les que es van anunciar ahir permeten també l'obertura del comerç en caps de setmana i es permeten les competicions esportives.

És un relaxament relatiu a poques setmanes de la Setmana, però es mantenen mesures com el toc de queda, de deu de la nit a les sis del mati, excepte per aquelles causes degudament justificades.Aquestes noves mesures tampoc toquen les mesures vigents en el gremi de l'hostaleria, al qual l'horari d'obertura es manté en la franja compresa entre dos quarts de vuit del matí i les cinc de la tarda. La resta d'horari només es permet la recollida en domicili o el lliurament a domicili.A l'interior dels locals l'aforament es limita a un 30% amb bona ventilació natural o forçada i amb distància mínima de 2 metres entre comensals, i quatre comensals màxim per taula.El nou estadi relaxa també les mesures en el referent a les activitats culturals obre l'opció de reprendre activitats de cultura popular i tradicional, gales o cerimònies d'entrega de premis i festivals, sempre i quan els assistents estiguin asseguts i es respectin les mateixes limitacions d'aforament al 50% i ventilació.En el capítol particular de les competicions esportives, el Procicat estableix que es poden restablir les competicions de categories internacionals, professionals, estatals i les competicions que hi dónen accés, a més de les lligues regulars federades de qualsevol edat. S'obre l'accés al públic, amb limitació del 50% d'assistents, si és a l'aire lliure i el 30% en espais tancats, sempre amb seient preassignat.S'obren les activitats extraescolars, de lleure i esportives des de cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones. Es permeten els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla.

De cara a la Setmana Santa, es preveu mantenir el tancament perimetral de totes les comunitats autònomes així com el confinament nocturn i la limitació de les reunions de grups de persones en espais públics i/o privats.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar