Publicitat
Publicitat

L'Escala se suma a la campanya l'Hora del Planeta

L’Escala se sumarà el 27 de març a la campanya “L’hora del planeta” tancant els llums d’espais públics com els focus que il·luminen el Cargol o plaça Catalunya.  Es basa en apagar llums i desconnectar tots els aparells electrònic durant 60 minuts. 

"L'Hora del planeta" és una iniciativa de l'associació World Wide Fund for the Nature (WWF) creada l'any 2007 per a protegir la natura enfront l'escalfament del planeta i el canvi climàtic. Aquest moviment consisteix en apagar els llums i desconnectar tots els aparells elèctrics durant 60 minuts en un moment determinat, que es sol fer coincidir cada any amb l'últim dissabte de març, aquest any el dia 27. L'Ajuntament de l'Escala ha decidit sumar-s'hi aquest any.

La iniciativa va néixer a Sidney, Austràlia, l'any 2007 i va arribar a convocar dos milions de persones i es van enfosquir més de 1300 monuments i edificis emblemàtics com l'Òpera House de Sidney, el City Hall de Londres, l'Empire State de Nova York, la Torre Eiffel de París o l'Obelisc de Buenos Aires. Aquest any 2021, s'hi afegiran punts emblemàtics de l'Escala com la Roca del Cargol o plaça Catalunya. 

"L'hora del planeta", però, vol incidir no només en monuments públics, sinó que també vol conscienciar comunitats, empreses i vivendes particulars sobre la necessitat d'estalviar energia i disminuir la contaminació lumínica.Des de la primera edició, les implicacions han estat cada any més nombroses. Avui ja s'hi compten més de 7000 pobles i ciutats d'arreu del món.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar