Publicitat
Publicitat

Ple ordinari de març

El ple aprova una modificació del Pla General per adaptar el sòl no urbanitzable al planejament territorial i aprova el Pla Estratègic de desenvolupament econòmic local i ocupació de l'Alt Empordà. Els quatre punts de contingut de la sessió es van aprovar per unanimitat.

L'aprovació amb posterioriat al Pla General de l'Escala, que data de 1993, de documents reguladors d'àmbit territorial i, per tant, de rang superior, ha fet que l'Ajuntament proposés una modificació per adaptàr els sòl no urbanitzable al planejament territorial. El resultat és una mena de text refós que incora les disposicions establertes per documents com el Pla director del sistema costaner, de 2005, la XArxa natura 2000, de l'any 2006, el pla director urbanístic del sistema costaner, de 2014 o el més recent pla director urbanístic der evisió dels sòls no sostenibles de la Costa Brava, d'aqeust any.

Un punt que va comptar amb el vist-i-plau de tots els grups del consistori, amb aquests matisos. Escoltem la portaveu d'ERC, Etna Estrems i el de Gent de l'Escala, Carles Carlà.

Van cloure el debat les intervencions de l'alcalde, Víctor Puga i del regidor d'urbanisme, Josep Bofill, puntualitzant les intervencions anteriors.

Un segon punt destacat de l'ordre del dia va ser l'adhesió al Pla estratègic de desenvolupament econòmic local i d'ocupació de l'Alt Empordà. Un document del qual se n'ha elaborat una primera diagnosi i llistat de línies d'actuació. Hi han intervingut els ajuntaments de Figueres, Roses, Castelló d'Empúries, La Jonquera, l'Escala, Llançà, Vilamalla, Vilafant, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i l'assocaició Alt Empordà Turisme.

El punt va ser aprovat també per unanimitat, si bé amb matisos. Carles Carlà, de Gent de l'Escala; i Albert Pons, d'En Comú l'Escala.

Al·lusions a les que la regidora responsable del tema va respondre en el sentit que es tracta, tot jut d'un treball que encara s'ha d'acabar de desenvolupar.

Va ser un tema amb només quatre punts de contingut debatuts. Tots aprovats per unanimitat. Entre ells, la pròrroga per un any més de la concessió de terrasses del passeig de Riells. L'adjudicació s'havia fet l'any passat per un any més tres de pròrroga a renovar any a any.L'apartat de precs i preguntes va ser ben prolífic pel que fa a temes plantejats. En tractarem els més destacats a l'edició de demà de l'informatiu local.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar