Publicitat
Publicitat

El Procicat anuncia alguns canvis en les restriccions a partir de dilluns

A partir de dilluns podràn obrir els centres comercials i les botigues de més de 400 metres quadrats entre setmana. El Procicat, també, obre la possibilitat de fer sortides escolars de més d'un dia, amb pernoctació inclosa i en grups bombolla. 

El Procicat ha anunciat aquest matí alguns canvis en les restriccions, que suposen l'obertura dels centres comercials i les botigues grans, que estan tancats des del 7 de gener. Aquests grans comerços podran obrir a partir de dilluns dia 1 de març amb un aforament del 30%, tot i que no podran fer-ho el cap de setmana. Les botigues de més de 400 metres quadrats hauran de limitar l'espai per als clients a aquestes dimensions. La resta de restriccions continuaran com a mínim una setmana més: es mantindrà el confinament comarcal i també el confinament nocturn entre les 10 de la nit i les 6 del matí. També la limitació a 6 persones en les trobades socials i familiars, i poder anar a bars i restaurants a dues franges horàries, entre les 7.30 i les 10.30 i les 13.00 i les 16.30. Han de funcionar amb un aforament màxim del 30% a l'interior, i les taules han d'estar separades per 2 metres, amb només 4 persones de 2 grups de convivència per taula.

Els equipaments culturals, tenen un límit d'aforament del 50%, amb un màxim de 1.000 persones en el cas d'espectacles. És el mateix màxim permès per als actes religiosos, que tenen un aforament màxim del 30% de l'espai disponible. Pel que fa a les activitats esportives, només es poden disputar partits de les lligues professionals i d'àmbit estatal, a més de les catalanes que donen accés a les estatals. Pel que fa als entrenaments, no tenen límit de persones que hi poden participar, mentre gimnasos i instal·lacions cobertes tenen un aforament màxim del 30%.

En l'àmbit esportiu hi ha un altre dels pocs canvis decidits aquesta setmana: l'aforament de les piscines pot augmentar del 30% al 50%. En l'àmbit educatiu continua l'ensenyament presencial en infantil, primària i ESO, i semipresencial al batxillerat i els cicles formatius i als primers cursos universitaris. La novetat per a la setmana que ve serà la possibilitat de fer sortides escolars amb pernoctació, de més d'un dia, però només amb nens del mateix grup bombolla. Les activitats extraescolars, inclosos els esports, estan permeses si són dins el grup bombolla, i també amb un màxim de 6 nens a infantil i primària.  

La Consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que es treballarà per recuperar la presencialitat el segon curs d'universitat a partir del 8 de març, com ja es fa des del 8 de febrer en el primer curs. 

Finalment, el Procicat ha optat per no resoldre les reclamacions del sector de la restauració, que demanaven poder obrir en el torn dels sopars. Hauran d'esperar, almenys, una setmana més. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar