Publicitat
Publicitat

Els alcaldes de la badia demanen aturar la tramitació del parc eòlic marí

Els alcaldes dels municipis de la badia més Torroella i Cadaqués demanen que s'aturi la tramitació del parc eòlic marí Tramuntana fins que no en tinguin tota la informació. Víctor Puga, hi afegeix una crítica a la nul·la planificació territorial pel que fa a energies renovables.

La manca de consens envers un projecte de gran envergadura com el Parc Eòlic Tramuntana, que es projecta davant la badia de Roses, ha encès els llums d'alarma dels ajuntaments més propers. Els alcaldes de Cadaqués, Roses, Castelló d'Empúries, Sant Pere Pescador, l'Escala i Torroella de Montgrí-l'Estartit han signat un document on expressen el temor que aquest projecte no sigui, de fet, més un gran negoci a costa del territori que no pas un projecte d'implementació d'energies renovables.

Amb els informes a sol·licitar es volen resoldre dubtes com ara quina afectació tindrà aquest projecte sobre l'activitat pesquera, quina resposta real donarà a les necessitats energètiques de les comarques gironines, quina afectació pot tenir a la fauna terrestre i marina dels parcs naturals del Montgrí-Medes-Baix Ter, dels Aiguamolls de l'Empordà i del Cap de Creus i quin impacte visual i paisatgístic provocarà el soterrament de les línies de transport de l'energia fins a la central de Santa Llogaia.I des del territori, es tem que la tramitació administrativa està més avançat del que diuen els promotors. 

Els alcaldes son conscients de la necessitat d'implantació de projectes que donin resposta a la necessitat de generar energia de fonts renovables, però hi ha el dubte que el projecte Tramuntana sigui realment el que necessita el territori.

A l'espai Alcaldia d'ahir, Víctor Puga va aprofitar també per carregar contra la falta de planificació territorial per part dels governs supramunicipals.

El Parc Eòlic Tramuntana és un projecte de comportaria la instal·lació de fins a 84 torres de 250 metres d'altura cadascun a una distància d'entre 10 i 22 quilòmetres de la costa. Tindria, un cop a ple rendiment, la capacitat de generar fins a un 90% de l'energia que es consumeix a tota la demarcació de Girona. Si prosperés, el projecte comptaria amb subvenció d'àmbit europeu. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar