Publicitat
Publicitat

Clubs i àrbitres, crítics amb la decisió de la FCF

La Federació Catalana de Futbol ha rebaixat la quota arbitral als equips de la Primera Catalana, però aquest gest encara no és suficient per ajudar als clubs que hauran de reprendre la competició aquest cap de setmana sense públic. Els qui també s'han queixat son els arbitres, que veuran retallat el seu sou. 

Abans els equips de la Primera Catalana pagaven pels arbitratges 471,30 euros i ara, amb el descompte que ha fet la FCF, a causa de la pandèmia, passaran a valer 436,88. S'estalviarien doncs 34,42 per partit jugat a casa. Un gest que per alguns encara no és suficient.

Amb aquesta rebaixa arbitral, sorgeix un dubte...

Els àrbitres han rebut amb enuig, malestar i angoixa aquesta decisió que ha près la FCF sense haver-la consultat amb ells, segons el comunicat que ha fet el Col·lectiu d'Àrbitres Catalans. L'àrbitre abans cobrava 130,50 i ara passaria a cobrar 110,93 (19,57 euros menys) i els assistents passarien dels 49,50 als 42,08 (7,48 euros menys). Això sumaria 195,09 i fins a arribar als 436,88, doncs 241,79, quantitat que ingressaria la FCF per cada partit disputat. Sense pandèmia, la federació cobrava 241,80, això voldria dir que l'ens federatiu deixaria d'ingressar un 0,01 euros. 

Respecte a la competició, aquest cap de setmana retorna la lliga tot i que els clubs no estan massa d'acord amb les condicions actuals. De fet, 31 dels 40 equips van dir que millor no començar, mentre que vuit sí que volien que els partits tornessin. En el grup 1A, on juguen els equips de la demarcació de Girona i comarca d'Osona, els equips que van dir que sí van ser Bescanó i Llagostera B. 

Tàrrega, Gandesa i Solsona s'han plantat definitivament. Veurem si en els pròxims dies s'hi afegeix algun equip més. Un altre dubte és si hi haurà descensos a Segona Catalana perquè de moment està aturada. En cas que no n'hi hagués, els equips canviarien radicalment? 

Tot això es resoldrà sí la Segona Catalana torna, la data màxim és el 20 i 21 de març. A la Segona Catalana li quedarien 18 partits i a la Primera 16. En onze mesos, s'han jugat dos partits. Com acabarà la temporada?



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar