Publicitat
Publicitat

Mor el poeta Joan Margarit, va participar en el Festival Portalblau de 2009

Mor als 82 anys el poeta Joan Margarit, el conegut arquitecte de les paraules havia rebut els premis més destacats de poesia. A l'Escala va ser protagonista absolut a la segona edició del Festival Portalblau on el públic assistent va poder gaudir amb els seus poemes.

 El poeta Joan Margarit, un dels més llegits, moria ahir als 82 anys a causa d'una greu malaltia que li va ser diagnosticada fa menys d'un any, segons informava la família. Poeta d'ofici arquitecte que va exercir durant anys les dues vocacions, de fet Margarit va començar a escriure de molt jove i per exemple va treballar en l'equip de les obres de la Sagrada Família o la recuperació de l'estadi de Montjuïc per als Jocs Olímpics. Passats els 40 anys, va començar a escriure en català i van arribar poemaris com "Vell malentès" o "La dona del navegant". La seva obra s'ha traduït a idiomes com l'anglès, l'hebreu o el rus i ha recollit tots els premis. L'últim, el 2019, el Cervantes. Joan Margarit va visitar l'Escala l'any 2009, per oferir un recital de poesia dins el Festival Portalblau. Un espectacle que va inaugurar el pati de l'Alfolí de la Sal, un espai que va quedar petit per seguir els poemes de Margarit. 

 

 Joan Margarit, el poeta més llegit, s'ha pogut gaudir altres vegades dins el Festival Portalblau amb recitació dels seus poemes. Per exemple l'any 2019 dins l'espectacle "Una vela en el mar blau: Poesia catalana moderna de tema grec" un espectacle musico poètic que va incloure dos dels poemes del poeta Joan Margarit.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar