Publicitat
Publicitat

6063 escalencs tenen una cita amb les urnes aquest diumenge

Avui s'acaba la campanya electoral més anòmala que es recorda, marcada per la pandèmia i l'absència d'actes electorals amb públic. Diumenge, el pavelló i la sala polivalent s'estrenaran com a col·legis electorals.

Les d'aquest diumenge seran unes eleccions especials, pel context de pandèmia en què es celebren. A l'Escala i en molts altres municipis, les urnes s'instal·laran en espais amplis i ventilats com és el cas del pavelló municipal de l'esport o la sala polivalent. 6063 escalenques i escalencs son convocats a les urnes, una xifra molt propera als 5994 que podien votar en les últimes eleccions al parlament, les de 2017.

Les cinc seccions en què històricament es divideix el municipi i que fins ara s'instal·laven al CER, als Jubilats o a l'Institut El Pedró, aquest cop es concentraran al pavelló i a la Sala Polivalent.

Al pavelló, hi haurà sis urnes, les corresponents a les seccions primera, segona i cinquena. La primera és la que correspon al nucli antic, és la secció amb menys electors, un total de 773. És la mesa que popularment es coneixia com la de Ca les Monges.Les seccions segona i cinquena equivalen al que podríem anomenar l'Eixample de l'Escala. Comprenen la zona delimitada per l'avinguda Ave Maria, l'avinguda Girona, carretera de Bellcaire i fins el camí dels Termes i Montgó. Més de la meitat del cens, un total de 3005 electors, vota en aquestes dues seccions, amb un total de cinc meses.

I a la Sala Polivalent hi votaran els electors de les seccions tercera i cinquena, les que fins les últimes eleccions estaven ubicades a l'Institut El Pedró i a la Llar del Jubilat. La tercera, amb un cens total de 1182, comprèn part del nucli antic, la muntanya del Pedró, el Camp dels Pilans, el barri dels emperadors i Sant Martí d'Empúries i Cinclaus. I la quarta comprèn el territori de la Muntanya Blanca, amb un cens total de 1103 electors.

Els col·legis estaran oberts de les nou del matí fins a les vuit del vespre. Però es recomana respectar aquestes franges de votació:- De 9h a 12h, els col·lectius de risc, com ara els més grans de 65 anys, els malalts crònics i embarassades.- De 12 a 19h, el gruix dels electors. Tots aquells que no són ni de risc ni estan en quarentena.- De 19h a 20h, els col·lectius de persones en quarentena o contagiats per Covid-19, contactes estrets i sospitosos.

Cal també que tinguem en compte que és obligatori l'ús de la mascareta, mantenir la distància de seguretat i l'ús de gel hidroalcohòlic.A la demarcació de Girona es presetnen un total de 18 candidatures de les quals només cinc van obtenir representació en les eleccions de 2017. Es recomana dur el vot preparat des de casa.

Per a votar, s'han previst circuits independents per cada mesa, de manera que no s'hagin de creuar les cues d'una secció amb l'altra. Sempre que sigui possible, es recomana anar a votar a peu. Si s'hi va en cotxe, l'aparcament de referència és el de Can Parals. A tocar del pavelló, hi haurà places reservades per a persones amb mobilitat reduïda.

Ràdio l'Escala i Canal 10 Empordà connectaran a les nou de la nit amb el programa especial de seguiment de l'escrutini.

Al migdia, a la una, emetrem un informatiu especial de seguiment d'aquelles incidències que s'hagin produït. 

I el dilluns, l'informatiu local serà dedicat monogràficament a les anàlisis de resultats des d'una òptica local.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar