Publicitat
Publicitat

Es crea l'Organització de Productors Pesquers de Peix Blau de Catalunya

Catorze embarcacions de la flota d'encerclament creen la primera Organització de Productors Pesquers de Peix Blau de Catalunya per a garantir una millor gestió i rendiment econòmic de l'activitat pesquera. Entre les embarcacions fundadores hi ha les cinc teranyines amb base al port de l'Escala.

El Departament d’Agricultura, a través de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, ha aprovat el reconeixement de l’Organització de Productors Pesquers (OPP) de Peix Blau de Catalunya. Una organització de productors que agrupa 14 embarcacions de la flota d’encerclament dels ports del litoral gironí i de Vilanova i la Geltrú, una flota especialment castigada per la davallada de les seves captures i el baix preu obtingut en primera venda.Les OPP poden rebre ajuts del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) per a la seva creació i ajudes per a la preparació i execució de les actuacions efectuades dins els plans de producció i comercialització aprovats.

 

La creació d’aquesta OPP és una bona notícia per a aquest sector atès que es tracta d’una eina que permet la gestió dinàmica de l’activitat pesquera orientada a millorar el rendiment econòmic dels seus afiliats. 

La creació d'aquesta organització de productors pesquers era un repte pendent des de fa molts anys però que no ha cristal·litzat fins aquest 2021. 

L'Escala és un port significatiu en el moment de l'arrencada. Cinc de les catorze embarcacions que s'hi han agrupat són teranyines de l'Escala, de fet, totes les que tenen base al port de La Clota. 

Els objectius finals de les OPP són garantir l’exercici racional de la pesca, millorar les condiciones de venda de la seva producció, afavorir la programació de la producció, adaptar l’oferta a la demanda, concentrar l’oferta, estabilitzar els preus i fomentar mètodes de pesca que afavoreixin la pesca sostenible. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar