Publicitat
Publicitat

La càtedra Víctor Català reactiva els actes suspesos per la pandèmia

La càtedra Víctor Català, es reuneix amb l’Ajuntament de l’Escala per reactivar les activitats que es van haver de suspendre a causa de la pandèmia. Entre les més destacades, unes jornades sobre les escriptores amb pseudònim masculí a l’Escala.

L'Ajuntament de l'Escala i la Càtedra Víctor Català s'han reunit per reactivar les activitats de la càtedra que es van haver de suspendre a causa de la pandèmia. L'objectiu és que aquest 2021 sigui l'any d'eclosió de la càtedra i que es pugui mostrar al públic general la feina que s'està fent entorn de l'obra i patrimoni artístic de la Víctor Català.

Entre el actes que s'estan preparant, hi ha unes jornades de debat sobre les escriptores i els pseudònims masculins a l'Alfolí de la Sal. Aquestes, ja es van haver de suspendre en un parell d'ocasions a causa de la Covid. 

A més, la càtedra ha presentat, també, a l'estudiant de 4rt de Grau en Comunicació Cultural de la Universitat de Girona, qui s'incorpora a l'equip de l'Alfolí de la Sal per començar la digitalització de tot el fons de la Víctor Català que es troba a l'Arxiu Municipal. 

El vincle de la Víctor Català amb el municipi, actualment, s’aferma encara més amb la donació del fons personal de l’escriptora a l’Ajuntament de l’Escala per part del seu hereu legal, Lluís Albert.

La càtedra, neix al 2019 amb motiu de la commemoració del 150è aniversari del naixement de Caterina Albert i després que l’important fons personal de l’escriptora passés a ser propietat del municipi de l’Escala, la Universitat de Girona i l’Ajuntament de l’Escala treballen conjuntament per a promoure la recerca i divulgació de l’obra literària, artística i intel·lectual de Víctor Català.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar