Publicitat
Publicitat

Aquesta mitjanit comença la campanya electoral

Avui a la mitjanit comença la campanya electoral més anòmala de la història democràtica recent. Amb confinament municipal, toc de queda i limitacions a la mobilitat, els partits polítics poden organitzar els actes de campanya que creguin oportuns. A l'Escala, les votacions del 14 de febrer es faran al Pavelló Municipal de l'Esport.

La coincidència de les eleccions al Parlament de Catalunya amb l'estat d'alarma i les mesures restrictives de la mobilitat per evitar contagis de covid-19 vigents fa que la campanya electoral sigui presidida per un ambient enrarit. Des d'aquesta mitjanit, doncs, comença el període legalment marcat en cada convocatòria electoral per a fer campanya i perquè cada partit pugui demanar formalment el vot per a la seva formació. El TSJC va negar la possibilitat d'ajornar les eleccions fins el mes de maig com volia el govern català i ha forçat a mantenir la data del 14 de febrer. Per a la celebració de les eleccions, correspon als ajuntaments l'eleecció dels presidents i vocals responsables de cada mesa i la cessió dels espais electorals. Com a novetat respecte processos electorals anteriors, totes les meses s'instal·laran al pavelló municipal de l'Esport, molt més espaiós que el CER, el casal del jubilat i l'institut, on es posaven fins ara.

Mantenir les eleccions el 14 de febrer no és el més convenient per a la seguretat de la població, considera l'alcalde de l'Escala. Però afegint que el decret amb el qual el govern de la Geenralitat volia ajornar les eleccions tenia molts defectes jurídics.

La setmana passada el ple va fer el sorteig per escollir presidents i vocals de meses. Hem recollit les impressions de dos d'ells. Una barreja de sensacions, entre la responsabilitat i la incredulitat per haver de celebrar les eleccions en un context de pandèmia. Jordi Gallegos i Júlia Garate.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar