Publicitat
Publicitat

Mal temps en la tornada de les teranyines a la mar

La flota de peix blau va acabar divendres passat el mes de veda biològica. Fins avui, però, dos dies s'han quedat a port per culpa del mal temps i els altres dos han pescat barreja de sardina i anxoveta.

Les cinc teranyines amb base al port de l'Escala han descarregat aquest matí 550 caixes de peix blau, Ha estat una bona captura, si bé no pas extraordinària. Després d'un mes d'inactivitat, la tornada ha donat uns resultats, si fa no fa, com els de l'any passat.

Bàsicament s'ha pescat barreja d'anxova i de sardina. Per a Lluís Sureda, de peix, n'hi ha. Altra cosa és que la mida no sempre és la desitjada.

A banda de la quantitat, el pescador sempre està pendent del preu que finalment es paga. I amb captures com la d'avui, la sardina es pagarà bé, l'anxova, petita, no tant.

La Generalitat ajuda el sector pesquer per les vedes. Però el sector es queixa que els ajuts arriben sempre tard.

La tornada de la veda marca cada any l'inici de la temporada. La d'aquest 2021 tornarà a ser marcada per la pandèmia. I és que encara que les embarcacions puguin sortir a feinejar, les limitacions de mobilitat i horàries en sectors com el de l'hosteleria condicionen el preu que es paga pel peix que passa per llotja.

De moment, la temporada ha començat també condicionada pel temps. I és que dels quatre dies transcorreguts des de l'acabament de la veda, les teranyines només han sortit dos dies a pescar.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar