Publicitat
Publicitat

El govern català mobilitza 618 milions d'euros en ajuts

El govern català mobilitza 618 milions d'euros en ajuts per a pimes, autònoms i treballadors en ERTO. Les empreses amb menys de 50 empleats rebran 2.000 euros per empleat en ERTO si mantenen l'ocupació.

El govern de la Generalitat ha fet públiques les noves ajudes per als col·lectius més afectats per la crisi de la Covid-19. En total són 618 milions d’euros, que volen ajudar la situació de petites i mitjanes empreses i autònoms. També per a treballadors afectats per ERTOs. Els autònoms rebran 2.000 euros mensuals i els afectats per ERTOs amb salaris baixos, en rebran 200. El vicepresident Pere Aragonès ha assegurat que ara es el moment de fer-ho.

Per a les pimes de menys de 50 treballadors l’ajuda és de 2.000 euros per treballador en ERTO. La condició és no acomiadar a cap treballador durant un any. També es destinaran 25 milions d’euros a la formació de treballadors que es trobin en situació d'ERTO. El govern demana que La Moncloa se sumi a la iniciativa i dobli les partides.

Pel que fa a l'Escala, dilluns dia 1 de febrer és l'últim dia per demanar els ajuts que contempla la segona línia del pla de xoc de l'Ajuntament per als autònoms. Fins el dia d'avui hi ha 75 sol·licituds presentades. Es donaran un total de 75.000 euros que es repartiran en ajuts d'entre 300 i 500 euros.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar