Publicitat
Publicitat

Jordi Fàbregas va inaugurar el cicle d'Arrel i amb Salero l'estiu 2019

El músic i referent de la música folk, Jordi Fàbregas, mort la setmana passada, va actuar al Cicle d'Arrel i amb Salero de l'Escala l'estiu del 2019. Va ser en el concert inaugural a l'Alfolí de la Sal, amb la formació UT. 

Anunci 0s

Dijous passat coneixiem la notícia de la mort de Jordi Fàbregas. Músic, referent de la música folk i ànima fundadora del Festival Tradicionarius. Fàbregas va participar en el concert inaugural del Cicle de música D'Arrel i amb Salero l'estiu del 2019. El pati de l'Alfolí de la Sal es va omplir per gaudir del recull de cançons del repartori de grups com Primera Nota, que va interpretar amb la formació UT. Grup format per ell mateix, juntament amb Eduard Casals i Paco Pi. 

Ramon Manent, és el director del cicle i amic personal de Jordi Fàbregas i el recorda així. 

Fàbregas ha sigut una figura fonamental per a la creació, la divulgació i el desenvolupament de les músiques tradicionals, sobretot al capdavant del Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona i del Festival Tradicionàrius, que va dirigir des del 1988 fins a l'edició del 2020. També va ser fundador dels grups Coses, El Pont d'Arcalís i Primera Nota, entre d'altres. 

La seva trajectoria va ser reconeguda amb premis com, el Premi Nacional de Cultura Popular, el Premi Nacional de Música, la Medalla d'Honor de Barcelona i la Creu de Sant Jordi.

Les mostres de condol i d'homenatge s'han anat reproduïnt el llarg de tot el cap de setmana. 'Poques persones coneixerem que facin estimar tant la cultura popular i la música folk com ell', piulava el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. O les paraules que li va dedicar l'expresident de la Generalitat, Quim Torra; 'Ens deixa una persona excepcional que ha fet les més grans aportacions a la recuperació de la tradició musical del nostre país. Impulsor de grups històrics i ànima del Tradicionarius. Deixa una immensa feina feta que li vaig voler agrair amb la Creu de Sant Jordi 2020'. © 2021 canal10.cat - Avís legal - Contactar