Publicitat
Publicitat

Projecte Erasmus d'àmbit europeu a l'Escola Empúries

L'escola Empúries participa en un projecte Erasmus+ d'àmbit europeu amb altres centres d'Itàlia, Romania i Turquia. El projecte treballa temes sobre la democràcia, els drets humans i altres valors de la Unió Europea.

Posar una papereta dins una urna i escollir el logotip que representarà l'Escola Empúries al projecte europeu Erasmus. Aquesta és una de les activitats del projecte al qual ha entrat l'Escola Empúries. Es tracta de l'Erasmus Democracy srpouts at school, un projecte amb l'objectiu d'educar a la mainada amb els valors de la democràcia, la solidaritat i els drets humans. En el projecte també hi participen centres de Romania, Itàlia i Turquia. N'hem parlat amb la coordinadora del projecte i tutora de 5è, Anna Quirante. 

Segons el projecte inicial, els alumnes haurien d'intercanviar-se amb els altres centres europeus, per posar en comú el treball fet. La situació de pandèmia, però, de moment no permet fer aquesta mobilitat i visitar aquests països. Amb tot, des de l'Escola Empúries, esperen poder fer-ho més endavant, i mentrestant faran aquest intercanvi cultural a través de connexions online. 

Un valor afegit al projecte és poder fer aquest intercanvi entre els alumnes d'aquí i els dels altres països, ja que sense dubte, és una manera ludicoeducativa de practicar l'anglès i conèixer altres costums i maneres de fer. 

Tot i que el projecte està destinat als alumnes de 6è, les activitats estan pensades perquè les puguin fer tots els alumnes dels altres cicles, depenent de la seva dificultat. D'aquesta manera, tota l'escola és partícep del projecte. 

El projecte estava programat per començar a l'octubre, però el coronavirus ha enderrerit els plans de l'escola. 

Cada més hi ha unes activitats preparades i els pares i mares i interessats en poden fer un seguiment a través del blog de l'escola.

 

Formar part d’un projecte Erasmus vol dir que tota la comunitat educativa en pren part participant d’unes mateixes activitats amb aquestes altres escoles per fomentar una coneixença, el respecte i l’ús de les noves tecnologies.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar