Publicitat
Publicitat

56 donacions a l'Escala dins una marató de donacions de sang a tot Catalunya

Una cinquantena llarga d'escalencs participen a la donació de sang celebrada dins la marató de donants de tot Catalunya. L'objectiu és mantenir les reserves després de les Festes de Nadal. Una gran part d'aquesta sang va a pacients COVID.

Del 8 al 15 de gener s'ha celebrat una marató de donants de sang de tot Catalunya davant  la necessitat  arrel de la pandèmia.‘Donar sang és una altra pel·lícula’ ha estat el lema de la Marató,  ambientada en el cinema i que mostra històries de la donació de donants i receptors.

L’objectiu era aconseguir que més de 10.000 persones donessin sang durant aquests dies i arribar als nivells òptims de reserves després del Nadal.S'ha pogut donar sang als principals hospitals catalans i a una quarantena de campanyes de donació a diferents pobles i ciutats del territori, entre els quals l'Escala, que no ha faltat a la cita solidària.

Les xifres de la donació, celebrada a la Sala Polivalent, han estat prou bones.En total s'han fet 56 donacions i hi ha hagut 4 oferiments.Quatre dels donants era la primera vegada que ho feien.L’arribada de la pandèmia de la Covid-19 al març afectava de manera directa a la donació i la transfusió de sang.Segons el Banc de Sang, els donants han respost de manera exemplar a les campanyes de donació, i han anat garantint les transfusions de sang per als pacients durant tot l’any.En el pic més fort de la pandèmia, els mesos de març i abril, el 15% de les transfusions de sang van ser per a pacients de la Covid-19.Entre onada i onada es van recuperar moltes intervencions i tractaments ajornats , un fet que suposava una alta necessitat de sang als hospitals, superior a la demanda d’altres anys en la mateixa època.És per això que  la Marató era essencial per a mantenir  1.000 donacions diàries per tractar els malalts dels hospitals durant el gener.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar