Publicitat
Publicitat

L'Esculapi obre portes amb normalitat i sense grups confinats

L'Escola Esculapi comença el segon trimestre amb tots els grups a les aules. Al primer trimestre només va tenir un grup confinat i esperen mantenir la bona tendència aquests pròxims mesos del curs.

Dilluns l'Escola Esculapi tornava a obrir les portes del centre als seus alumnes amb la màxima normalitat que permet la situació actual.

Segons va explicar a principis d'aquesta setmana el conseller Josep Bergalló, el pla del departament preveu que en tres setmanes s'hagin fet 170.000 proves d'automostra al centres educatius catalans. L'Esculapi resta a l'espera per poder fer-los. 

Per altra banda el Departament d'Educació, ha proposat un nou protocol de ventilació a les aules. D'aquesta manera es vol compaginar el confort tèrmic i la ventilació necessària per evitar contagis de la Covid-19. El nou pla recomana ventilar durant 15 minuts cada hora però no cal obrir totes les finestres sinó que amb una n'hi ha prou, i és preferible que no sigui la més propera al calefactor. Tampoc cal ventilar abans de començar les classes, sinó quan tothom és a l'aula i després de les classes. Les instruccions de la Generalitat recomanen escalfar les aules amb les finestres tancades com a mínim una hora abans que hi arribin els alumnes. Quan acabi la jornada, s'han d'obrir totes les portes i finestres de les aules com a mínim 30 minuts. Sempre s'ha de procurar que la ventilació sigui creuada, és a dir, que hi hagi corrent. Unes recomenacions que l'Escola Esculapi ja complia.

L'Esculapi només va tenir un grup confinat durant el primer trimestre del curs. Una dada que esperen mantenir i millorar durant els pròxims mesos. 

Ganes doncs, d'aquest retorn a les aules i amb l'esperança de poder tirar endavant un curs complicat i marcat per la Covid-19.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar