Publicitat
Publicitat

El temporal Filomena respecta el litoral empordanès

El temporal Filomena respecta el litoral empordanès, on es deixen veure només esporàdics flocs de neu. A la mar, les onades van arribar a cops màxims de 4 metres, sense provocar danys de consideració. 

Quatre flocs mal comptats de neu la matinada de dissabte és tot el que va caure a l'Escala en un cap de setmana que ha activat tots els recursos d'emergència en bona part de la península i el sud de Catalunya. Sí que va ploure, amb un balanç final de 31 litres per metre quadrat, caiguts a un ritme tranquil i constant en la jornada de dissabte, una xifra molt considerable per un mes de gener. Ahir diumenge el temporal va passar a temporal de mar, amb vent de provences (Nord-NordEst), amb mar de fons entre llevant i gregal amb onades que van arribar a un màxim d'entre quatre i quatre metres i mig d'altura.Les conseqüències d'aquest temporal, almenys a l'Escala, han estat molt lleus i no s'han registrat incidents de consideració, segons fonts de la policia local.

Ben diferent a les desenes de talls en la xarxa viària del país i als nombrosos incidents ocorreguts arreu. I és que la nevada ha estat històrica al centre de la península. Aquí, mentrestant, la neu ha passat de llarg.I aquest dilluns, estrenant setmana, ha sortit el sol. i iniciem una setmana que s'entreveu molt assolellada, tot i que a la nit continuarà fent molta fred amb glaçades generalitzades de matinada.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar