Publicitat
Publicitat

L'esport escalenc s'uneix a la campanya 'Ja n'hi ha Prou'

L'esport català convoca una concentració de protesta davant els pavellons de cada municipi. La plataforma "Ja n'hi ha Prou" reclama al Govern una millora de les restriccions que afecten directament al sector esportiu. 

La campanya ha convocat concentracions davant dels pavellons de cada municipi i també al pavelló de Fontajau. “Ja n’hi ha Prou” és una campanya impulsada a les comarques de Girona que uneix l’esport català davant de les noves restriccions preses pel Govern de la Generalitat que castiguen encara més el sector. La campanya fins ara frega ja les 8.000 signatures a través de la plataforma change.org i rep el suport de bona part dels esportistes catalans. La primera acció convocada tindrà lloc, demà dissabte 9 de gener a les 12 del migdia. La campanya proposa concentrar-se davant les instal·lacions esportives de cada municipi. El Club Bàsquet l'Escala fa una crida als esportistes escalencs i a totes aquelles persones que vulguin donar suport a l'esport del municipi, perquè s'uneixin a la protesta, estàtica, que es farà a davant del pavelló municipal de l'Escala, mantenint en tot moment les distàncies de seguretat. 

L’objectiu és donar veu a totes les entitats i clubs esportius catalans i reivindicar-se després d'esgotar la resta de vies diplomàtiques, a través de l’UFEC, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, i la Secretaria General de l’Esport. Asseguren que no entenen les restriccions ja que el sector esportiu compleix totes les mesures de seguretat i no hi ha cap estudi ni certesa, que la pràctica esportiva sigui un focus de contagi ni de propagació del virus. I critiquen que els mateixos arguments que són vàlids per obrir altres sectors, no ho siguin per l'esport. Una pràctica, que d'altra banda, aporta molts beneficis per la salut. Asseguren un greuge comparatiu i creuen que el motiu del tancament és econòmic i no sanitari. Des dels clubs avisen que aquesta situació està condemnant a mort l'esport base del país.

Després de presentar dimarts una demanda al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el sector estudia quines actuacions durà a terme per combatre un quart tancament d'instal·lacions que considera injust i arbitrari. El TSJC ha donat un termini de 48 hores a la Generalitat per a fer al·legacions, que venç el dilluns 11 de gener.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar