Publicitat
Publicitat

Tot a punt per a la nova contractació de la recollida d'escombraries

El ple de l’ajuntament aprova el plec de clàusules per a renovar el contracte de recollida d’escombraries i neteja viària. El nou contracte serà per a vuit anys i amb un cost que rondarà els 30 milions d’euros. Es renovaran tots els contenidors i vehicles i es millorarà la freqüència de la recollida. 

Anunci 0s

Ahir al vespre es va passar el tràmit que desbloqueja el procés de nova contractació iniciat ara fa dos anys. La primera proposta va ser impugnada i fins que no s'ha resolt aquest escull no s'ha pogut portar a ple. La proposta, aprovada per una quasi unanimitat, va comptar amb el vot favorable de l'equip de govern més ERC i Junts per Catalunya. Un únic vot en contra va ser el del regidor de Gent de l'Escala.el plec de clàusules aprovat ahir proposa un contracte d'una durada de vuit anys per un cost que ronda els 30 milions d'euros. Suposarà la renovació total dels contenidors i dels vehicles, així com millor de freqüències de recollida. A més, es preveu poder demanar a l'empresa concessionària serveis addicionals fins a un màxim del 20% del cost contractat. Això es faria a través d'una comissió amb representació de tots els grups plenaris.Robert Figueras, regidor de serveis, va ser l'encarregat d'exposar el tema al ple.

A banda dels deu regidors de l'equip de govern, hi votaven a favor els 3 d'ERC i els dos de JXCAT. 

No va fer cap intervenció el portaveu de JXCAT. Sí que ho va fer el de Gent de l'Escala, Carles Carlà, fent especial incís en la llarga durada del contracte que es proposa.

El debat el va cloure l'alcalde, Víctor Puga, puntualitzant que sobre el calendari de reunions de la comissió, aquesta es reuniria d'immediat un cop s'hagi adjudicat el servei. També va defensar la validesa del model de concessió pública.

El ple d'ahir va aprovar altres punts de relleu com és l'inventari de camins municipals o una segona tongada d'ajuts per a empresaris, autònoms i empreses locals per fer front a la crisi de la Covid-19. D'un i altre en parlarem amb detal a l'informatiu local de demà.© 2021 canal10.cat - Avís legal - Contactar