Publicitat
Publicitat

L'atur s'estabilitza a l'Escala

L'atur s'estabilitza a l'Escala després de l'augment d'aturats del mes passat a causa del tancament de bars i restaurants. Aquest mes hi ha 12 aturats mes respecte l'octubre, on l'augment havia estat de 118 nous aturats. 

En general l’atur es manté estable a Catalunya aquest mes de novembre, amb una variació del 0,04% respecte de l’octubre, tot i que en comparació amb fa un any, ha augmentat un 24%. Les restriccions per la pandèmia han disparat els ERTOs, que tanquen el mes amb prop de 40 mil expedients i gairebé 200 mil afectats. Pel que fa a l'Escala, l'atur registrat el mes de novembre és de 613, 12 nous aturats respecte el mes d'octubre, que en van ser 601. Una dada tranqui·litzadora després de l'augment d'aturats registrats a l'octubre a causa del tancament de bars i restaurants. Aquell mes l'atur escalenc va augmentar en 118 persones.

Si analitzem les dades per sectors, l’atur ha crescut a la construcció i als serveis, però, per contra, ha baixat a l’agricultura i a la indústria. I per demarcacions ha pujat a Girona i a Tarragona i ha baixat a Lleida i, sobretot, a Barcelona. El director general de Relacions Laborals del Departament de Treball, Enric Vinaixa, creu que les dades indiquen que anem pel bon camí. 

Tot plegat, en un mes que ha permès recuperar afiliats a la Seguretat Social, tant a Catalunya com a Espanya, on s’ha tornat a superar la xifra dels 19 milions de persones. Una dada que no es donava des de l’inici de la pandèmia.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar