Publicitat
Publicitat

Pla Director Urbanístic del litoral gironí

El regidor d'urbanisme valora el Pla Director Urbanístic del litoral gironí. Un pla que ha aixecat crítiques tant del sector proteccionista com del sector de la construcció. L'Escala és un municipi on aquest pla hi incideix poc.

El Pla Director Urbanístic de revisió de sòls no sostenibles del litoral gironí, aprovat provisionalment aquesta tardor, contempla la desclassificació de 907 hectàrees de sòl fins ara urbanitzables i redueix l'edificabilitat  i implacte en 419 hectàrees més, en la franja litoral que va de Portbou fins a Blanes.Pel que fa al municipi de l'Escala, el pla director desclassifica cinc sectors urbanitzables no desenvolupats fins ara i en canvia l'ús en un altre, que passa de zona residencial a zona d'activitats. Tots ells a la zona perifèrica de la trama urbana desenvolupada. Tot plegat, amb l'objectiu de preservar el paisatge i fer més sostenible el desenvolupament futur del territori litoral gironí, la Costa Brava.Des de l'Ajuntament de l'Escala es fa una lectura positiva del document si bé amb algun matís.

Les normatives urbanístiques municipals s'hauran d'adaptar a aquest Pla Director. És el cas del nou POUM que actualment s'està redactant a l'Escala.

L'Escala és un municipi amb un terme municipal petit amb molt desenvolupament urbanístic. Això fa que el futur hagi de passar, més que no per una extensió de la urbanització, per la redificinició d'intensitat en sectors ja urbanitzats.

La redacció del nou POUM està pendent de la fase de participació ciutadana que s'hauria d'haver fet aquest any, però que s'ha posposat pels efectes de la pandèmia.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar