Publicitat
Publicitat

El projecte Desembossa't arriba a les escoles

El projecte Desembossa't ha arribat aquesta setmana a l'Escola Empúries. Hi han participat els alumnes de 3r de primària amb l'objectiu d'empoderar-los en el reciclatge i inculcar-los l'hàbit de minimitzar la creació de residus. 

En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, el Camp d'Aprenentatge d'Empúries ha reiniciat el Projecte Desembossa't a les escoles del poble. Una iniciativa que va quedar aturada amb la irrupció del coronavirus al passat mes de març. El projecte persegueix la idea de convertir l'Escala en un municipi sense plàstics d'un sol ús i sensibilitzar a l'alumnat que l'objectiu es pot aconseguir amb petites accions individuals i socials. Aquest dilluns hi han participat els alumnes de 3r de l'Escola Empúries.

La base per aconseguir aquest propòsit és inculcar als alumnes l'ús de les anomenades 3R: Reduir, Reutilitzar i Reciclar. 

Una de les activitats que s'ha proposat fer als alumnes ha estat donar-los un residu i que la mainada hagués d'identificar quina de les 3R s'hi podia aplicar. El resultat es convertirà en un mural a la paret de l'escola. 

Un dels principals objectes del projecte és eliminar les bosses de plàstic i fomentar l'ús de bosses reutilitzables per anar a fer la compra. En aquest sentit, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors, s'ha elaborat bosses a partir del reciclatge de les antigues xarxes dels pescadors, que la Rosa ha regalat als alumnes de l'Empúries.

 

Pensem doncs, globalment per tot el planeta, però actuem individualment amb petites accions.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar