Publicitat
Publicitat

Il·lusió en el primer dia de reobertura al sector de l'hostaleria

Ambient d'il·lusió entre els clients que han gaudit de les terrasses comptades que han reobert avui. Els propietaris del sector de bars ho viu amb l'esperança qeu es pugui acabar d'obrir els serveis i remuntar la situació després de mes i mig de tancament obligat.

Terrasses obertes al 100 per cent però amb 2 metres de separació entre taules, 4 persones màxim per taula i aforament limitat al 30% a l'interior amb limitació horària de màxim fins a dos quarts de deu de la nit. Aquestes són les limitacions aplicades al primer tram de la desescalada de la segona onada de la pandèmia en el sector de la restauració. Mesures acceptades amb resignació pel sector, però també amb la il·lusió de reprendre l'activitat.

Discurs positiu d'entrada, però amb recança per la limitació d'horaris, que obliguen al tancament a dos quarts de deu del vespre.

Al bar La Placeta, han mantingut servei de menjar per emportar per no haver de tancar totalment. Això els ha permès de mantenir un ingrés mínim per esquivar la crisi.

Qui era més optimista, però eren els seus clients que, avui des de la terrassa recordaven com s'han mantingut fidels al local durant les setmanes de tancament.

A La Platja, la sensació encara és de tancament. I és que només han reobert portes dos bars-restaurants: La Punxa i el 1869. Els seus clients, tots, ho agraïen amb un somriure a la cara, malgrat que les anàlisis eren ben dispars.

Són les primeres reaccions en aquesta primera fase de reobertura. Més modesta serà la reacció en restaurants.En altres sectors com el comerç, es manté la limitació d'aforament al 30%. Per a les activitats socials, es manté el màximd e sis persones corresponents a la bombolla de convivència habitual. A nivell cultural, museus, biblioteques i sales d'exposicions obren amb un aforament limitat del 50%, parcs infnatils poden obrir fins a les vuit del vespre. I en l'àmbit esportiu, poden reobrir instal·lacions i equipaments esportius a l'aire lliure fins a un 50% de l'aforament i amb control d'accés, 30% en espais tancats, on caldrà cita prèvia i no es podran utilitzar els vestidors.A nivell educatiu, es manté la presencialitat plena a nivell d'infantil, primària i ESO i es redueix en els cursos de batxillerat i cicles formatius.Pel que fa a activitats extraescolars, es reobren les esportives no competitives organitzades en l'àmbit escolar; les activitats presencials extraescolars organitzades pels centres educatius i fora d'ells, amb un màxim de sis alumnes per aula; i les d'àmbit del lleure educatiu a l'aire lliure, amb un màxim de 6 alumnes si es fan en espais interiors.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar