Publicitat
Publicitat

Els bars viuen el tancament amb incertesa i angoixa

Incertesa i angoixa son els sentiments principals amb què el sector dels bars i locals nocturns viuen el tancament decretat per la Generalitat. Tot i passar-ho en temporada baixa, el sector ja fixa els ulls en la temporada de setmana santa i estiu.

Les restriccions plantejades per la Generalitat, prorrogades la setmana passada fins el 23 de novembre, han fet tancar molts locals on no és factible obrir per oferir el servei de menjar per emportar. L'ambient en un entorn com La Platja al migdia d'un diumenge com ahir era absolutament excepcional, amb poquíssima gent passejant o buscant una estoneta de sol i amb la pràctica totalitat de locals tancats. És el cas de l'EO, a La Platja de l'Escala. El seu propietari, en Josep Lluís Pérez, més conegut per tothom com en Pozo, lamenta la intertesa que genera la situació i l'angoixa amb què ho viuen molts locals.

En Josep Lluís creu, malgrat tot, que hi ha poblacions on la situació és més greu que no a l'Escala.

Això no treu que en Josep Lluís sigui crític amb l'administració pública en general i lamenta la disparitat de criteris que hi ha entre un territori i altre, cosa que fa augmentar la sensació d'incertesa i desconcert.

Ni a través de la patronal del sector, la Fecasarm, de la qual en Josep Lluís n'havia estat president se'n surt a l'hora de trobar solucions al conflicte. 

La segona onada de Covid-19 ha coincidit amb el final de la temporada d'estiu i els mesos més fluixos pel que fa a negoci. Això fa que l'horitzó ja es posi en salvar com sigui la campanya de Nadal i a pensar en com s'haurà de plantejar la Setmana Santa i l'estiu de 2021.

Qui sí que ha anat obrint i parant cada diumenge han estat els marxants del mercat setmanal. Però és clar, amb poquíssims compradors, ja que el confinament municipal impedeix l'entrada de visitants de fora del municipi.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar