Publicitat
Publicitat

Aturar l'aeròdrom projectat a l'Escala

El Parlament insta el Govern a aturar l'aeròdrom projectat a l'Escala. La Comissió de Territori i sostenibilitat ha aprovat una resolució que dóna suport a la demanda de l'Ajuntament i IAEDEN de rebuig al projecte. Només Junts x Catalunya defensa el camp de vol.

El cas de l'aeròdrom de l'Escala encara cueja. Aquesta setmana el Parlament de Catalunya ha votat una proposta de resolució presentada l'agost passat pel grup de Catalunya en Comú - Podem que instava el govern de la Generalitat a aturar l'aeròdrom projectat a l'Escala pel fort impacte ambiental que provocaria. Tots els grups de la cambra, a excepció de Junts x Catalunya van estar d'acord amb la proposta.Aquesta votació se suma a la llista de negatives a un projecte que no té cap possibilitat de prosperar. El mes de juliol l'Ajuntament va emetre dos informes negatius, un a nivell urbanístic i l'altre mediambiental; el mes d'agost, la plataforma Salvem l'Empordà i el Fòrum l'Escala-Empúries van presentar 1500 signatures en contra del projecte; el setembre, el departament de Territori i Sostenibilitat va emetre un informe instant el promotor a trobar ubicacions alternatives amb menys impacte ambiental. I ara s'hi suma aquesta votació en el marc de la comissió de Territori i Sostenibilitat.

La proposta de resolució havia estat presentada el mes d'agost passat pel grup de Catalunya En Comú - Podem. El seu portaveu, David Cid, ha lamentat especialment el vot contrari de Junts x Catalunya.

La proposta inicial de camp de vol preveia unes sis mil operacions anuals, 60 al dia durant els mesos d'estiu, un aparcament per a 57 cotxes i una casa-club de 460 metres quadrats.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar