Publicitat
Publicitat

Els Foodtrucks reivindiquen el seu sector

El col·lectiu d'empresaris de FoodTrucks han engegat una campanya les xarxes sota l'etiqueta #SalvemosALosFoodtrucks. El gremi reclama regularitzar la seva situació, ja que han vist paralitzats els seus negocis amb la irrupció de la Covid-19.

Ja fa uns dies a les xarxes socials es pot fer el seguiment de la campanya #SalvemosALosFoodtrucks i és que el col·lectiu d'empresaris d'aquest subsector gastronòmic s'han mobilitzat per visibilitzar la seva situació i reivindicar millores i ajudes per superar la parada obligatòria del seu negoci a causa de la crisi sanitària. Molts d'ells han vist com la seva font d'ingressos quedava completament aparcada i aturada en cancel·lar-se la majoria de festivals i actes culturals, així com esdeveniments esportius, fires, casaments i festes.

A més sense ajudes i amb tota la incertesa actual, tampoc poden preveure que el 2021 sigui molt millor. Així que tampoc poden planificar una nova temporada.

Més d'un centenar d'empresaris, entre ells alguns escalencs s'han adherit a la campanya Salvem les foodtrucks i demanen a l'administració que emmarqui el seu negoci amb els mateixos drets que tenen els llocs estacionals com els de gelats o castanyes, o els llocs fixos com xurreries o quioscos de parcs.

El col·lectiu de furgoteques sol·licita que se'ls permeti instal·lar-se de forma permanent en determinats llocs de ciutats i pobles, ubicacions consensuades amb els ajuntaments, per poder dur a terme la seva activitat en considerar l'alimentació com un servei essencial.

Consideren, a més a més, que la gastronomia de carrer és segura, ja que els vehicles se situen a l'exterior, a l'aire lliure, i a més poden desplaçar-se i situar-se en zones on l'hostaleria no arribi. Per conscienciar tant les administracions com la ciutadania, el col·lectiu ha posat en marxa una campanya a les xarxes socials amb els lemes #SalvemosALosFoodtrucks i # JuntosPorElStreetFood.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar