Publicitat
Publicitat

El ple aprova el pressupost 2021

L'Ajuntament de l'Escala disposarà d'un pressupost de 19,7 milions d'euros amb unes inversions de més de 3 milions d'euros. Es va aprovar amb només quatre abstencions i un únic vot contrari. El govern destaca que reforça 

19,7 milions d'euros de pressupost ordinari més tres milions d'inversions és el que puja el pressupost municipal de despeses de l'Ajuntament per a l'any vinent 2021. Ahir al vespre es va aprovar en sessió plenària amb dotze vots a favor, els de l'equip de govern més els dos regidors de Junts x Catalunya, amb l'abstenció d'ERC i Gent de l'Escala i l'únic vot en contra del regidor d'En Comú l'Escala, Albert Pons.És un pressupost, com s'havia dit ahir, que manté l'aposta estratègica dels darrers anys a l'àrea de Promoció Econòmica, Turística i Cultural (1,8 milions d’euros) i a l’àrea d’Atenció a les Persones, en uns moments d’extrema dificultat generada per la situació de la Covid-19. Així, les subvencions i transferències corrents previstes aquest any creixen gairebé un 13%, arribant als 958.363 euros. Cal destacar les aportacions a les diferents associacions del municipi per tal que puguin dur a terme diferents projectes d’interès municipal, així com les subvencions i ajuts destinats a les persones i famílies més vulnerables. Cal tenir en compte, també, que durant el 2020 ja es va aprovar un pla de xoc econòmic i social amb més d’una quarantena de mesures valorades en més d’1,4 milions d’euros i incloïen, entre d’altres, reducció de diverses taxes i impostos i flexibilització en els pagaments i accions de promoció econòmica. Els posicionaments van ser diversos. Així, des d'ERC es va ponderar que el pressupost ve condicionat per la situació de pandèmia i la voluntat de no entorpir la gestió municipal en temps difícils com aquests. Discrepen de la proposta d'aparcament soterrat a la plaça de Ca les Monges i critiquen que no s'hagin acceptat cap del punts proposats l'any passat. Tot i això, van optar per abstenir-se.

Qui va coincidir plenament amb el projecte va ser el grup de Junts x Catalunya. El seu portaveu va parlar bé de la contenció en la despesa corrent, va coincidir plenament amb les inversions que es proposen.

Es va abstenir el regidor de Gent de l'Escala, Carles Carlà, argumentant que hi trobava a faltar més caràcter social i més dedicació a la població i li sobrava que les inversions tinguin tanta inversió "en totxo".

Qui va ser més crític va ser Albert Pons, regidor d'En Comú l'Escala, perquè trobava insuficient la consignació en partides d'atenció a les persones. També posava de relleu que cal un canvi de model que trenqui el monocultiu turístic.

El govern va replicar els retrets que els feia l'oposició. Per aquest ordre, Josep Bofill defensava el model d'inversions proposat, Marta Rodeja defensava el model cultural i de promoció econòmica i turística; i Ramona Viella, defensava les noves partides incloses en l'àrea de serveis socials.

Tancava el debat l'alcalde, Víctor Puga, amb una defensa abrandada del model de pressupost i la importància que es dóna a les persones, col·lectius i associacions.

Abans que el pressupost s'havia aprovat les ordenances fiscals. S'aprovava la congelació de preus de tot el gruix d'ordenances i preus públics, excepte la taxa d'escombraries, que creix un 4,5%. Aquí, la proposta del govern va tenir encara més suport que el pressupost, i és que als volts de CP i JxCAT s'hi ha de comptar també els tres d'ERC. El regidor de Gent de l'Escala es va abstenir i el d'En Comú l'EScala hi votava en contra.

Va ser l'alcalde qui va replicar aquestes intervencions:

Pressupostos i ordenances van ser els temes centrals d'una sessió plenària de llarga durada (dues hores i mitja) que va aprovar altres aspectes de llarg recorregut, que repassarem en properes edicions de l'informatiu.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar