Publicitat
Publicitat

El pressupost municipal de 2021 puja a 22,7 milions d'euros

El ple municipal debat aquest vespre el pressupost 2021, que preveu una despesa total de 22,7 milions d'euros, reforçant especialment les àrees d'atenció a les persones i promoció econòmica. A nivell d'ingressos, es congelent impostos i taxes, a excepció de les escombraries i neteja viària que creixerà un 4,5%. L'adequació del passeig Lluís Albert i l'aparcament soterrat a Ca les Monges, entre les principals inversions.

Aquest vespre, via sessió telemàtica, es celebra un dels plens més importants de cada d'any: el d'aprovació de les ordenances fiscals i pressupost municipal. El projecte de pressupost, contempla una despesa ordinària de quasi 19,7 milions d'euros, amb encara no un 1% d'increment respecte aquest any. sumant-hi les inversions, la despesa total és de 22, 8 milions. 

El pressupost manté l'aposta estratègica dels últims anys en l'àrea de promoció econòmica, turística i cultural (1,8 milions d'euros) amb el manteniment, difusió i rpomoció del patrimonihistòric com un dels puntals. Es reforça també l'àrea d'atenció a les persones, en uns moments d'extrema dificultat generada per la situació de la Covid-19, destinant-hi més de 860 mil euros. Dins aquesta àrea creix especialemnt el Servei Local de Distribució d'Aliments, que passa de 20 mil a 100 mil euros, i es manenten les subvencions i ajudes per a les persones més necessitades. Tot, sempre presidit pels principis de prudència, realisme i contenció.

Entre les partides que més creixen s'hi compta també la de subvencions i transferències corrents, arribant als 958 mil euros, quasi un 13 per cent més que aquest any. El pressupost 2021 aposta també per seguir incrementant les consignacions a polítiques d'Educació i Joventut, amb increments del 31 i del 4,7%, respectivament.

Tot plegat ha de ser possible sense incrementar la pressió fiscal, ja que es congelen totes les taxes i preus públics, a excepció de les escombraries, taxa que s'incrementarà un 4,5%, per les millores aplicades en el nou contracte del servei de recollida d'escombraries i neteja viària.

I, com l'any passat, es posa especial atenció en les bonificacions. Aquest any, a proposta de l'Oficina Tècnica per a la Transició Energètica i Emergència Climàtica (OTEC), s'incentiva especialment la implementació de projectes d'eficiència energèntica i ús d'energies renovables.

Amb voluntat de seguir exercint de motor econòmic de la vila, el pressupost contempla inversions per valor de més de tres milions d'euros. Entre elles, 260 mil euros per a la reordenació del passeig Lluís Albert i 420 mil per a la construcció d'un aparcament soterrat a Ca les Monges.

A aquestes cal afegir-hi la reforma de l'entorn de l'església i plaça Nova (325 mil euros), l'adequació de la Casa del Gavià (160 mil), la segona fase d'adequació de la Casa del Mar, per ubicar-hi l'àrea de Serveis Socials (150 mil) o la millora de l'entorn de la Porta de Marina del Museu d'Empúries (120 mil). A banda d'aquestes, l'Ajuntament té previst que durant el 2021 es puguin engegar projectes estratègics com l'Estació de Tractament d'Aigua Potable i la urbanització del sector dels emperadors.

A nivell financer, l'Ajuntament té previst tancar l'any 2020 amb un endeutament d'un milió 200 mil euros, el que suposa una ràtio d'endeutament d'un 6%, seguint així la reducció sistemàtica dels darrers quinze anys, que havia marcat puntes de fins un 85% l'any 2006.

El ple d'avui, reunit de forma telemàtica, començarà a les vuit del vespre i es podrà seguir en directe per Ràdio l'Escala i pel facebook de Canal 10 Empordà. L'ordre del dia inclou un total de 18 punts. Entre ells, la pròrroga del contracte dels serveis de neteja d'edificis municipals, la modificació desl estatus del Consorci de la Costa Brava, el conveni amb el departament d'Educació per l'ús d'edificis municipals pel Covid-19, la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana en la zona del Passeig Lluís Albert o l'aprovació del Pla d'Usos de Platges 2021, entre d'altres.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar