Publicitat
Publicitat

L'Hospital de Figueres suspèn les visites al pacients ingressats

L'Hospital de Figueres no permet, des d'avui, l'entrada de familiars per evitar la circulació de persones per l'interior del centre davant l'alta transmissió comunitària. A dia d'avui, el centre té 63 pacients ingressats amb Covid-19. A l'Escala, hi ha un grup confinat a l'Institut El Pedró.

Les visites de familiars a pacients ingressats a l'Hospital de Figueres, tinguin o no la Covid-19, són suspeses des d'aqeust matí. La mesura és temporal i tan bon punt la xifra d’ingressats per coronavirus al centre i el nivell de transmissió comunitària redueixin, es recuperaran. L’objectiu és evitar la circulació de persones per l’interior de les plantes d’hospitalització. De totes maneres, com ja es va fer en la primera onada de la pandèmia, es faran excepcions i es permetran visites a la planta Maternoinfantil, en el cas en què l’equip mèdic ho indiqui i en situacions de final de vida. 

Personal de l’hospital es posarà en contacte amb les famílies dels ingressats que no tenen coronavirus per explicar-los com rebran la informació mèdica diària, ara que no tindran la possibilitat de visitar-los i parlar directament amb l’equip assistencial. Pel que fa a les persones ingressades de més edat que tenen dificultats per contactar amb la família a través del telèfon mòbil, els professionals de la planta els facilitaran un sistema de videotrucada mitjançant una tauletes. 

A dia d’avui, l’Hospital de Figueres té 63 pacients amb la COVID-19. En aquesta última setmana s’han registrat cinc reingressos de malalts que havien estat donats d’alta de la planta d’hospitalització i que, tot i disposar d’una PCR negativa, amb el pas dels dies s’havien infectat de coronavirus. Davant d’aquest context canviant, en què un pacient ingressa com a no covid i al cap d’uns dies la seva situació varia, i amb els riscos que suposa per als mateixos malalts, familiars i professionals, s’ha decidit suspendre temporalment les visites.

A l'Escala, la situació es manté moderadament per sota dels índexs generals. A dia d'avui l'índex de risc és de 515,55 punts que, tot i estar inclòs dins la categoria de risc "molt alt" és sensiblement inferior als 909,82 de la regió sanitària gironina. Pel que fa a la taxa de reproducció, avui és a l'Escala d'1,03 punts, pràcticament idèntica als 1,08 punts de la regió sanitària gironina. Si se segueix aquesta tendència, en els propers dies podria baixar per sota de l'1 que, recordem, l'epidèmia creix si és superior a 1.

A nivell de centres escolars, avui hi ha tres grups confinats als centres escolars escalens, un a l'institut, un a l'escola Empúries i un altre a l'escola l'Esculapi. I a l'escola bressol Ballmanetes, on avui celebren la castanyada, van tenir un grup confinat la setmana passada.

Avui és el segon cap de setmana d'aplicació del confinament municipal, mesura que s'ha sumat al toc de queda, el confinament perimetral de Catalunya, el tancament d'instal·lacions esportives i anul·lació d'activitats culturals. Mesures que es mantindran encara per un temps indeterminat, segons confirmava la consellera de salut Alba Vergés. I és que, abans d'aixecar cap d'aquestes restriccions cal consolidar la baixada de contagis, va explicar. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar