Publicitat
Publicitat

Valentí Fargnoli a l'Alfolí fins al gener

Avui s'inaugura l'exposició itinerant, 'Valentí Fargnoli, el paisatge a revelar', a l'Alfolí de la Sal. Es tracta d'una mostra que recorda un dels fotògrafs més destacats de la primera meitat del segle XX. Es podrà visitar fins al mes de gener.

L'Alfolí de la Sal acull des d'avui i fins l'11 de gener, l'exposició dedicada a un dels fotògrafs més destacats del segle XX. 'Valentí Fargnoli. El paisatge revelat' subratlla la tasca ingent que va fer el fotògraf i li atorga el lloc i el valor que es mereix, no només per convertir-se en un documentalista visual excepcional i imprescindible, sinó també per la seva participació, possiblement no tan coneguda, en el projecte de reconstrucció cultural i de salvaguarda del patrimoni iniciada pels noucentistes sota la direcció de Jeroni Martorell i Josep Puig i Cadafalch, durant l‘època de la Mancomunitat. 

La mostra, arriba a l'Escala, després d'haver passat per diferents punts del territori gironí com la Casa de Cultura de Girona, Maçanet de la Selva, Peralada, Amer i Garrigàs. L'exposició compta amb imatges que provenen dels fons de Fargnoli conservats al Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, i convida el visitant a gaudir, des de l’òptica particular del fotògraf, d’un passeig visual per reconèixer escenaris i moments de la nostra història. També compta amb la publicació del quadern de fotografia de Valentí Fargnoli. L'extensa obra del fotògraf permet reconstruir la realitat de les comarques gironines de fa un segle. Fargnoli les va recórrer incansablement i va anar deixant constància en imatges dels paisatges i de la gent, un testimoni documental del qual el, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, en té una de les millors recopilacions, ja que és un dels pocs centres que disposa d’un nombre tan important de suports originals en placa de vidre, concretament 834.

L'exposició conté també una selecció de textos d’autors que, amb una òptica contemporània i des de diferents disciplines oferiran una imatge coral i polièdrica del fotògraf. L'exposició és doncs, un àlbum fotogràfic en què es presentarà una àmplia selecció d‘imatges que prenen com a punt de partida la ciutat de Girona, transcorren cap a l’interior, per paratges de muntanya, i finalitzen el trajecte a la vora del mar.

Des de l'Ajuntament es convida a visitar aquesta exposició i donar suport així al sector cultural en un moment de crisi extrema. Les mesures per aturar la propagació del coronavirus, permet només l'obertura de museus i exposicions amb aforament reduït.

Recordem que l'exposició es pot visitar de dimarts a diumenge, de 10 a 13 h, i els divendres i dissabtes, de 17 a 20 h, a l'Alfolí de la Sal.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar