Publicitat
Publicitat

L'Esculapi celebra la castanyada amb mesures Covid i castanyes

L'Escola Esculapi va celebrar la castanyada adaptant la festa a les mesures Covid i mantenint la torrada de castanyes i els balls tradicionals. A diferència d'altres anys, els pares no van poder participar de la celebració.

Una de les cites més esperades per als nens durant el curs escolar, és sense dubte la festa de la castanyada. Enguany, les escoles de l'Escala han hagut d'adaptar-se a les mesures de seguretat sanitària per la Covid-19, i s'han vist obligades a canviar lleugerament aquesta celebració. La setmana passada vèiem com l'Escola Empúries havia optat per celebrar la festa només amb les danses i dividint els grups en diversos dies, però sense la tradicional cuita de castanyes. Avui us portem la celebració que van fer-ne a l'Escola Esculapi, on, en aquest cas, no s'ha volgut renunciar a les castanyes i alguns pares van ajudar al centre a torrar-ne algunes. La directora de l'Esculapi, Anna Muntades, explicava que tot i les mesures aplicades, l'objectiu era que la mainada notés al mínim possible els canvis. 

S'han mantingut, doncs, les danses i les castanyes. Tot però, repartint, els anomenats grups bombolla, per les diverses zones que té el pati de l'escola, i d'aquesta manera es va evitar que els nens es barregessin entre ells. 

Una castanyada diferent, en un any en què el curs escolar ha estat inèdit, estrany i marcat per les limitacions d'aquesta crisi sanitària. Sobretot la del contacte social, molt difícil d'explicar als nens petits. 

La castanyada és un una de les festes més arrelades a les tradicions del país, i d'una manera o altra, els centres educatius escalencs tenien clar que no l'havien de deixar perdre tot i les circumstàncies actuals. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar