Publicitat
Publicitat

Poquíssima afluència als cementiris per Tots Sants

L'afluència als cementiris per tots sants decau extraordinàriament respecte l'any passat. Les mesures anti-Covid fan que les visites es reparteixin al llarg de tot el cap de setmana. Ahir, en tot el dia, les visites al cementiri municipal no van superar les 250 persones.

Al cementiri municipal s'havia muntat un circuit d'entrada i de sortida perquè els visitants no s'haguéssin de creuar en el seu recorregut. S'havien distribuit punts de subministrament de gel hidroalcohòlic i s'havia fet un esforç comunicatiu recomanant que s'evitessin les hores de màxima afluència. Des de l'Ajuntament, una comitiva de regidors encapçalada per l'alcalde van fer sengles ofrenes als tres cementiris del municipi, començant pel cementiri mariner -clausurat l'any 1970-, seguint pel cementiri de Sant Martí d'Empúries i acabant al cementiri municipal de la carretera de Viladamat.

No hi va haver cap moment d'aglomeració, fins el punt que el màxim de persones que es va concentrar dins el cementiri municipal va ser de 21 persones, poc després del migdia. Al llarg de tota la jornada no es va arribar a les 250 persones, molt per sota del que és habitual cada 1 de novembre. Respecte l'any passat sí que es va suspendre el recital poètico-musical que es programava pels volts del migdia al cementiri municipal.

En el control dels accessos s'hi va desplegar efectius policials i voluntaris de Protecció Civil. Una jornada, en definitiva, de recordatori als difunts més recents i més històrics.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar