Publicitat
Publicitat

Poca gent al poble en el primer cap de setmana de confinament municipal

Tranquil·litat al poble en el primer cap de setmana de confinament municipal. Tot i rebre alguns visitants de segona residència, en termes generals s'ha complert amb la normativa del govern i aquest cap de setmana només s'ha vist passejar per el municipi als escalencs. 

El dijous al vespre s'altaven totes les alarmes quan el Servei Català del Trànsit, anunciava que havien sortit de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, 20.000 cotxes més del que hi havien entrat al matí per anar a treballar. Finalment però, pel que fa a l'Escala, només alguns visitants de segona residència van venir el dijous al vespre. En termes generals, qui s'ha passejat pel poble aquest primer cap de setmana de confinament municipal ha estat la gent de l'Escala. 

Així ho explicava, també, Josep Ventura, propietàri de l'enoteca Els Barrils, situada a l'eix comercial de l'Escala.

Des de divendres hi ha hagut controls aleatoris arreu del país, per detectar ciutadans que cometen infraccions arran de les normes imposades per contenir la Covid. El dissabte es van registrar 1.205 denúncies a tot Catalunya, la meitat de les quals s'havien posat durant la nit. La majoria, el 75% per trencament de confinament i la resta per no portar mascareta o no respectar els grups de sis persones. 

Des de l'Ajuntament de l'Escala, però, satisfacció i agraïment per el comportament tant dels escalencs com dels visitants habituals del municipi, que tot i tractar-se d'un cap de setmana especial, al ser Tot Sants, s'ha escollit per l'opció més, responsable; quedar-se a casa. 

Amb tot, les mesures aplicades, com ara el tancament de la restauració, l'aturada de les competicions o el tancament municipal de cap de setmana, encara no s'han traduït en una millora de la pandèmia. La taxa de contagi i l'índex de rebrot han baixat lleugerament, segons les dades que ha fet públiques aquest matí el Departament de Salut, però augmenten els ingressos i les defuncions de malalts de Covid.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar