Publicitat
Publicitat

Mor el pastor de l'Església Evangèlica de l'Escala Rubén Gil

Mor Rubén Gil, pastor de l’Església Evangèlica Baptista de l’Escala del 1995 al 2017. Gil havia liderat el programa setmanal “Un desafiament a la consciència” a Ràdio l’Escala.

Aquesta matinada passada ha mort a l'hospital Josep Trueta de Girona Rubén Gil i Pendón, el qui havia estat pastor de l'església evangèlica baptista de l'Escala de 1995 a 2017. Llicenciat en filosofia i lletres, havia exercit també de periodista en diversos països llatinoamericans i els Estats Units. Doctor honoris causa pel "Defenders Theological Seminary" de PuertoRico, membre d'honor de l'Acadèmia de Ciencies humanístiques a la República Dominicana i Mèxic. Ciutadà d'Honor de la ciutat de Miami i dels estats de Florida i Texas, als Estats Units.Abans d'exercir com a pastor a l'Església Baptista de l'Escala, ho havia fet a Albacete, Alacant o Molins de Rei. Gil va ser una figura destacada en l'àmbit evangèlic espanyol, essent escollit l'any 1974 secretari executiu del Congrés Ibèric d'Evangelització.En l'àmbit periodístic va fer fundador i director de la revista "Pueblo Protestante" i del programa "Un desafio a la Conciencia" que es va emetre per Radio Intercontinental de Madrid. Va ser director de l'ICC (Instituto de Comunicación Cristiana) i president de l'AEPE (Asociación Española de Prensa Evangéilica).Va culminar la seva carrera com a pastor honorari de l'Església Evangèlica de l'Escala, on va exercir des del 1995 fins a 2017, quan va ser rellevat per Pepeluís Sánchez, que avui el recordava amb aquestes paraules.

La cerimònia de comiat es farà a la seu de l'església evangèlica de l'Escala, al carrer de Gràcia, si bé a hores d'ara encara no s'ha informat de l'hora.

A l'Escala, només arribar-hi el 1995, Rubén Gil va voler mantenir la seva activitat en els mitjans de comunicació. A la ràdio local va portar-hi el seu històric "Desafio a la conciencia" adaptant-lo com a "Un desafiament a la consciència". La primera emissió es va fer el 4 de novembre de 1995. La salutació sonava així:



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar