Publicitat
Publicitat

L'Alfolí de la Sal estrena un tòtem informatiu

L'Alfolí de la Sal estrena un nou tòtem informatiu on s'hi especifica l'horari d'obertura del museu i de l'arxiu i les exposicions que s'hi poden visitar. També s'estrena una banderola visible des de la Plaja, que facilitarà l'ubicació del museu als turistes. 

L'Alfolí de la Sal, llueix des d'aquesta setmana un nou tòtem informatiu i una banderola visible des de la Platja de les Barques. Tal com estableix la llei de museus de la Generalitat de Catalunya, tots aquests espais han d'estar ben senyalitzats, ben indicats i anunciar totes les exposicions que s'hi fan. Sempre, pensant amb el visitant que ve de fora i que no coneix l'espai i l'ha de poder trobar fàcilment. L'Alfolí es va inaugurar com a equipament cultural el 2017.

El nou tòtem s'ha intal·lat a l'entrada de l'Alfolí i s'informa de l'horari d'obertura del museu i de l'arxiu i les diferents exposicions que s'hi poden trobar. Tota la informació està explicada en català i castellà i també en anglès i francès. L'arxiu va ser inaugurat el 2017 per l'ex consellera de Cultura, Maria Àngela Vilallonga, i conté la documentació més antiga del municipi i la de Víctor Català. L'arxiu està obert al públic 10 hores setmanals i es pot visitar amb reserva prèvia. 

A llarg termini, es vol instal·lar una pantalla tàctil accessible per tothom, que comptarà amb tot l'arxiu fotogràfic, que és el que més demanda té i el més voluminós. D'aquesta manera es facilitarà l'accés a veure'l i es preservarà el material original. 

També s'ha instal·lat una banderola, visible des de la platja que serveix per informar al visitant del que pot trobar a l'edifici de l'Alfolí; el museu, l'arxiu i l'espai Víctor Català.

Mica en mica es van millorant petits detalls, el següent pas a millorar, doncs, són els rètols direccionals, tant per indiciar a on es troba el Museu de l'Anxova i la Sal, com l'Alfolí. Aquests retocs estan inclosos en un pla organitzat per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de l'Escala, i que té previst, també, senyalitzar altres monuments d'interès del municipi. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar