Publicitat
Publicitat

El Consell Socioeducatiu reprèn les activitats de l'Alternativa

El Consell Socioeducatiu ha anunciat la creació d'una comissió per a la redacció d'un protocol d'actuació en cas d'absentisme escolar i la represa dels serveis socioeducatius de l'Alternativa. El consell s'ha reunit després d'un any per tractar el suport educatiu i tutela a les famílies amb precarietat socioeconòmica. 

L'Ajuntament de l'Escala ha reprès el Consell Municipal socioeducatiu. Aquest, és un espai amb representació tècnica, política i dels centres educatius, pensat per coordinar i impulsar accions dirigides als joves i infants del municipi. En ell, a part de l'alcalde i els regidors i tècnics d'Educació i Serveis Socials i un regidor de cada partit polític amb representació municipal i les direccions de l'institut i les dues escoles. L'objectiu és, a partir d'un treball en xarxa, compartir diagnòstics, plans de treball i avaluacions, de manera que es detectin necessitats i problemàtiques i es pugui actuar en el menor temps possible.

La represa de les activitats del servei socioeducatiu l'Alternativa, que va quedar aturat el curs anterior pel recurs presentat per un dels candidats a l'adjudicació. Finalment, s'ha pogut adjudicar el servei a Orió Serveis Educatius, que començarà a treballar aquest mes de novembre, amb un equip de tres educadors i un dinamitzador. L'Alternativa forma part d'un pla general d'intervenció per cohesionar la globalitat de l'acció preventiva i d'intervenció sobre el segment infantil i juvenil en risc i/o exclusió social. Entre els serveis que ofereix, en coordinació amb els diferents centres i l'equip de Serveis Socials, hi ha tasques de suport educatiu, d'intervenció socioeducativa, de dinamització de l'Espai Jove i el centre cívic Xalem, de diagnosi, de treball amb les famílies i de dinamització d'espais públics.

 

També s'ha posat en marxa aquest any, les classes de Graduat Escolar de Secundària per donar una segona oportunitat a tots aquells joves que en el seu moment van perdre el fil de l'educació i ara volen obtenir el títol d'ESO. 

 

Un altre dels aspectes que s'ha tractat a la reunió és la decisió de crear una comissió de treball per a la redacció d'un protocol d'actuació en cas d'absentisme escolar.

 

També hi ha sobre la taula la creació d'una Unitat d'Educació Compartida, vinculada a l'institut, una proposta per aquells alumnes que queden despenjats i que necessiten una tutela i un suport per a la incorporació al mercat laboral o per seguir estudiant. Des de l'Ajuntament, doncs, satisfacció per haver pogut convocar el consell socioeducatiu i posar en comú les polítiques en matèria d'educació i de serveis socials, per coordinar les dues àrees i obtenir un millor resultat.  



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar